1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lapset (perheenjäsenet)

Lapset tykkäävät seikkailuradasta - "Jalokivet olivatkin kiviä"

Joensuussa on meneillään kaupunkifestivaali Popkatu, jossa on runsaasti tarjontaa lapsillekin. Lapset innostuivat seikkailuradasta, jossa etsittiin jalokiviä ja käveltiin köydellä.

lapset (perheenjäsenet)

Sisarukset nousevat paperisilpun keskeltä ja kertovat, että etsinnässä olivat jalokivet.

  • Ne jalokivet olivat kylläkin oikeasti ihan tavallisia kiviä, paljastaa joukon pienin tyttö.

Jalokivien etsiminen liittyi tehtävään, jossa kuninkaalta oli varastettu timantit. Seikkailurataan kuului myös köydellä kävelemistä, mikä oli tyttöjen mielestä radan parasta antia.

Myös perheen äiti vaikuttaa tyytyväiseltä.

- Ihanaa, että on lapsiperheille tarjontaa omassa kaupungissa ja ilmaiseksi. Perjantaina tulemme uudestaan tutustumaan sirkustyöpajaan ja kuuntelemaan Orffit-bändiä.

  • Jee! tuulettavat lapset kuultuaan perjantain suunnitelman äitinsä suusta.

Tavoitteena ainakin tuhat kävijää

Joensuun ydinkeskustassa on meneillään koko perheen kaupunkifestivaali Popkatu, johon taidemuseon pihalla järjestettävä Lastenpop liittyy. Torstaina ja perjantaina pidettävä maksuton Lastenpop keräsi viime kesänä yhteensä liki 1 000 lasta ja aikuista. Lastenpopissa on seikkailuradan lisäksi tarjolla muun muassa paperilennokin valmistamista, kanteleen soittamisen opettelua sekä tanssia ja musiikkia.

  • Myös larppaus eli roolipelaaminen tulee lapsille tutuksi, vinkkaa Popkatu-yhdistyksen puheenjohtaja Annemari Heinonen.
KORJATTU 12.7.2013 klo 8.30: Lastenpopissa harjoitellaan kanteleen soittamista eikä rakenneta niitä

Lue seuraavaksi