1. yle.fi
  2. Uutiset

Yksi todennäköisesti kuollut Tall Ships Racessa

Runsaat sata purjelaivaa purjehtii parhaillaan kilpaa kohti Helsinkiä. Ruotsin merenkulkulaitoksen mukaan yksi uponneen laivan miehistöä pelastamaan tulleista henkilöistä on kateissa.

urheilu

Norjalainen purjelaiva Wyvern on uponnut aamulla suurten purjelaivojen purjehduskilpailussa Tall Ships Racessa.

Yksi uponneen laivan miehistöä pelastamaan tulleista henkilöistä on Ruotsin merenkulkulaitoksen mukaan kateissa. Wyverniä auttamaan saapuneesta Wylde Swan -aluksesta siirtyi uppoamassa olevan laivan kannelle kolme henkilöä. Nämä kaikki joutuivat veden varaan, mutta vain kaksi saatiin pelastettua ja vietyä sairaalaan.

Ruotsin Radio SR kertoo sivuillaan, että meripelastajat ovat lopettaneet kadonneen etsinnän. Hän on meripelastajien mukaan todennäköisesti kuollut. Hänen epäillään uponneen norjalaisaluksen mukana mereen 50 metrin syvyyteen.

Wyvernin kymmenhenkinen miehistö on pelastettu ja kuljetettu Ruotsin Kalmariin. Uponnut laiva on 24-metrinen ketsi, ja se on rakennettu vuonna 1897.

Suurten purjelaivojen purjehduskilpailu, The Tall Ships Races, saapuu Helsinkiin ensi keskiviikkona. Kilpailuun osallistuu vähän yli sata laivaa.

Lue seuraavaksi