Kirkan musiikki puhuttelee kesätetterissa

Kirkan musiikilla höystetty kasvutarina valtaa Suomen suurimman kesäteatterin Oulun Toppilassa. Otto Kanervan ohjaus houkutteli myös oululaisen teatteri-ikonin Risto Tuorilan kesäteatterilavalle.

teatteritaide
Hetki lyö-näytelmä
Yle/ Pekka Loukkola

Meri Oulun suuri lava Toppilan Möljällä soi Kirkan tuttua musiikkia heinäkuun puolivälistä elokuun alkuun asti. Hetki lyö-musiikkikomedia on kerännyt katsojia aiemmin Kotkassa ja Hämeenlinnassa. Esko Janhusen kirjoittama kertomus on nuoren miehen kasvutarina, jossa Kirkan musiikilla on suuri merkitys.

Ohjaaja Otto Kanerva pitää Toppilan Möljän suurta lavaa haasteena.

- Alkuperäinen ravintolateatteriesitys taipuu hyvin näinkin suurelle lavalle. Rytmiä, tanssia ja kantava tarina. On tummempia sävyjä ja komediaa, rakkautta ja tietenkin Kirkan puhuttelevaa musiikkia. 1970-luvun retroa, se aika on tällä hetkellä taas suosittua, Kanerva kertoo.

Näyttelijät Ria Kataja, Petja Lähde ja Tatu Siivonen sekä muu tuotantoryhmä on esittänyt musiikkikomediaa jo aiempina kesinä. Pieni ja yhteenhitsautunut ryhmä auttaa ohjaajaa.

- On todella hienoa, että näiden näyttelijöiden kanssa ei tarvitse aloittaa kaikkea alusta. Puolesta sanasta toinen tajuaa heti mistä on kyse. Ohjaaja voi tukeutua ammattitaitoisiin näyttelijöhin ja luottaa täysin, Kanerva jatkaa.

Nyt elän niin kuin Teemu Selänne - vuosi kerrallaan!

Risto Tuorila

Tuorila ei sano ehdottomasti ei

Oululaisen teatterin ikoni Risto Tuorila palaa kesäteatterilavalle pienessä roolissa. Jo kertaalleen ehdottoman ei näyttelemiselle sanonut Tuorila palasi eläkkeeltä 2012 Oulun kaupunginteatterin Kauppamatkustajan Kuolema-näytelmään, joka jatkuu syksyllä.

- Otto Kanerva osasi mennä sisimpääni ja herkimmille alueille ja puhui minut ympäri tähän esitykseen. Mietin jonkin aikaa, mutta rooli sopi kesän pirtaan, Risto Tuorila kertoo.

- Enää en voi sanoa ehdottomasti ei. Kun jäin eläkkeelle 2011, sanoin että ei enää näyttelemistä. Nyt elän niin kuin Teemu Selänne - vuosi kerrallaan!

- Edelleen kysytään teatteriin ja elokuvaan. Ehdottomasti en sano enää ei - toisaalta ehdottomasti en sano kylläkään, Risto Tuorila nauraa ja nauttii kesästä veneillen ja mökillään.