Kaupan myötä Atria hoitaisi jopa puolet Suomen teuraslihasta

Atria on haukkaamassa itselleen liki puolet Suomen lihanhankinnasta. Tänään tehty esisopimus Saarioisten kanssa vaatii vielä kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

talous
Broilerintuotantoa.
Yle

Saarioisten lihanhankinta, teurastus ja lihan leikkuu on siirtymässä Atrialle. Jos kauppa toteutuu suunnitellusti, Atria hoitaa noin puolet maamme teuraslihasta, muu osa jakaantuu pääasiassa HK:n ja Snellmanin kesken. Toteutuakseen kauppa vaatii vielä kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Saarioisten liki 2000 työtekijästä 400 siirtyy näin Atrian palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhnin mukaan mitään henkilöstöjärjestelyjä ei ole tässä vaiheessa tiedossa.

- Me on lähdetty siitä, että tehtaita ei ostettu suljettavaksi eikä alasajettavaksi, siellä jatketaan tuotantoa niin kuin tälläkin hetkellä, me haetaan oman osaamisemme kautta tehokkaampaa tuotantoa ja tekemistä.

Broilerintuotantoon uskotaan vahvasti

Ainoa tuotemerkki, jonka Atria Saarioisilta ostaa on Jyväbroileri. Se nousi kaupassa vaa´ankielen asemaan, kertoo Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhn.

- Se on jatkossa meidän merkki, ja se oli yksi kaupan ehdoista että se ylipäätään voi syntyä. Me nähdään, että broilerin kulutuksessa on edelleen kasvun varaa, Gröhn toteaa.

Hänen mukaansa Nurmon yksikössä tulevat vastaan tuotannolliset rajoitteet, ja kaupan myötä saadaan lisää tuotannollista kapasiteettia broilerintuotantoon.