Hyppää sisältöön

Heidi Pakarinen on uusi tangokuningatar

Tämän vuoden tangokuningattareksi on valittu Heidi Pakarinen. Tangokuningas valitaan ensi lauantaina. Tangokuninkaalliset valitaan nyt ensi kertaa eri päivinä.

Kuva: Lehtikuva / Jukka Töyli

Tämän vuoden tangokuningattareksi on valittu Heidi Pakarinen.

Lahdesta kotoisin oleva Pakarinen, 37, on menestynyt laulukisoissa aiemminkin. Hän voitti Lavatähti-kilpailun vuonna 1996 ja on ollut Tangomarkkinoiden finaalissa toissavuonna ja finaalin karsinnassa viime vuonna.

Kuningatar valittiin kolmiosaisessa finaalissa. Pakarinen voitti kisan viimeisessä vaiheessa, superfinaalissa, kilpasisarensa Johanna "Yona" Louhivuoren tuomariäänin. Tuomarit olivat valinnasta yksimielisiä.

Viimeisessä vaiheessa molemmat esittivät saman teoksenYön kuningatar.

Johanna Louhivuori tuli kisassa toiseksi. Kuva: Yle

He etenivät superfinaaliin karsintojen toisesta vaiheesta, johon Tangolaulukiplailun yleisö oli äänestänyt myös Mervi Koveron ja Mia Leivon. Yleisöäänillä finalisteista karsiutuivat tuolloin Netta Skog ja Marjaana Närhi.

Tuomaristossa olivat laulaja Kirsi Ranto, muusikko Eeva Kontu, tuottaja Ilkka "Ile" Vainio ja Radio Suomen musiikkipäällikkö Jorma Hietamäki. Tuomariston puheenjohtajana toimi Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Tangokuningas valitaan samanlaisella menettelyllä lauantaina. Tangokuningatar ja tangokuningas valitaan nyt ensi kertaa eri päivinä.

Arvostetun Tango Finlandia -palkinnon sai tänä vuonna pitkän uran tehnyt Markus Allan.

Illan kohokohtaan valmistauduttiin päivän aikana monella tavalla. Tango soi tuttuun tapaan lähes joka kumauksessa ja tanssiaskelia sai sovitella musiikkiin kadulla tai paviljongissa.

Vuosittain Seinäjoen Tangomarkkinoilla on kävijöitä noin 100 000.