Vapaa-ajattelijat kysyy: Onko Raamattu kirkon mielestä lain yläpuolella?

Vapaa-ajattelijoiden liitto on lähettänyt avoimen kirjeen arkkipiispa Kari Mäkiselle. Siinä toivotaan, että kirkko tekee selväksi kantansa lain ja Raamatun suhteeseen.

Kotimaa
Raamattu pöydällä.
Mari Parkkinen / Yle

Arkkipiispa Kari Mäkinen kommentoi sisäministeri Päivi Räsäsen laki ja Raamattu -puheita torstaina twitter-viestissään toteamalla, että Räsänen ei edusta kirkon virallista kantaa.

Räsänen totesi Kankaanpäässä kansanlähetyspäivillä pitämässään puheessa, että tietyssä tilanteessa Raamattu voi mennä lakikirjan ohitse.

Vapaa-ajattelijoiden liitto on pettynyt Mäkisen vastaukseen, koska arkkipiispa ei antanut vastausta kysymykseen Raamatun ja lain suhteesta.

Liiton puheenjohtaja Petri Karisma vaatii nyt Mäkistä ottamaan selkeän kannan asiaan, koska Räsänen on vedonnut kirkkokäsikirjaan perustelleessaan kantaansa.

Onko Suomen laki evankelis-luterilaisen kirkon mielestä Raamatun ylä- vai alapuolella?

Vapaa-ajattelijoiden liiton puheenjohtaja Petri Karisma

- Unohdetaan Päivi Räsäsen lausunto ja ajatellaan asiaa yleisellä tasolla. Kysynkin nyt Teiltä, mikä on evankelis-luterilaisen kirkon kanta Raamatun ja Suomen lain suhteeseen. Onko Suomen laki evankelis-luterilaisen kirkon mielestä Raamatun ylä- vai alapuolella? Onko Suomen lain noudattaminen ehdotonta, vai saako kristitty jättää siihen Raamatun mentävän aukon? Kumpi on pahempi rikos, Suomen lain rikkominen vai Raamatun sanasta poikkeaminen?

Petri Karisma Vapaa-ajattelijoiden liitosta toteaa, että jos kristityille annetaan oikeus rikkoa lakia Raamattuun vedoten, niin sen jälkeen on vaikea perustella muslimeille, että lakia ei saa rikkoa Koraaniin vedoten.

Sisäministeri Räsäsen kannanotto on herättänyt runsaasti keskustelua, ja tuhannet ihmiset ovat jättäneet kirkon muutamassa vuorokaudessa.