Tangovieraiden matkailuajoneuvoille lisäpaikkoja

Seinäjoen Tangomarkkinoiden noin tuhat matkailuvaunupaikkaa ovat viikonlopuksi jo täynnä. Ilman ennakkovarausta paikalle saapuvia varten otetaan tänään käyttöön lisäpaikkoja.

Kotimaa
Karavaanareita
YLE / Arja Kangas

Tangomarkkinoiden vaunualuevastaava Timo Ristimäki uskoo, että matkailuajoneuvopaikka järjestyy viikonlopuksi kaikille tulijoille, vaikka ennakkovarausta ei olisikaan. Ennalta valmisteltuja lisäalueita on muun muassa jäähallin alueella. Myös lisäalueilla on peruspalvelut eli sähkö, suihkut ja vessat.

Tangomarkkinoiden halllinnassa on 8 vaunualuetta ja noin 1000 vaunupaikkaa. Lisäksi muille kaupungissa oleville vaunupaikoille Jouppilanvuorelle sekä Seinäjoen leirintäalueelle mahtuu parisataa vaunua.

Tangojen matkailuvaunukansa nuorenee

Tangomarkkinoiden matkailuajoneuvokansa on aiempina vuosina ollut enimmäkseen varttuneempia pariskuntia, joilla ei ole lapsia mukana. Ristimäen mukaan vaunualueilla on kuitenkin nähtävissä tangokävijöissä meneillään oleva sukupolvenvaihdos. Aiempaa nuorempia pariskuntia ja myös lasten kanssa liikkeellä olevia on vaunualueilla nyt enemmän kuin muutama vuosi sitten.

Ristimäki kertoo, että jokaisella vaunualueella on järjestyksenvalvonta sekä lisäksi kiertävä vartiointi. Järjestys on säilynyt tangohuumasta huolimatta rauhallisena myös yöaikaan.