SPR pystyttää pakolaisleirin Porin Liisantorille

SuomiAreenaan liittyvä aidon oloinen pakolais- ja evakuointileiri toimii näyttelynä ja majoitustiloina. Leiri pystytetään ensi viikolla ja on avoinna yleisölle 16.7. -19.7. Tapahtumatuottaja Tiina Jalonen sanoo leirin olevan ensimmäinen laatuaan.

Kotimaa
Punaisen ristin vapaaehtoinen.
YLE

Suomen Punainen Risti pystyttää Porin Liisantorille aukion kokoisen pakolais- ja evakuointileirin. SuomiAreenaan liittyvä leiri toimii näyttelynä ja majoitustiloina.

Leiri rakennetaan pakolaisleireissä käytettävistä perheteltoista, joita käytetään muun muassa katastrofialueelta evakuoitujen leireillä. Leiristä löytyy ruokailu- ja saniteettitilat sekä tiloja iltaohjelmaa varten. Lisäksi Liisantorilla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi Punaisen Ristin vedenpuhdistusyksikköön ja maastoajoneuvoihin, joita esittelevät Suomen Punaisen Ristin kansainväliset avustustyöntekijät.

- Leirillä majoittuu meidän omaa väkeä ja myös jonkun verran kutsuvieraita. Tiukkaa on enää leiriltä saada yösijaa, sen verran ihanasti on leiri saanut huomiota, kertoo tapahtumatuottaja Tiina Jalonen.

Muun muassa Porin kaupunginhallituksen jäseniä majoittuu leirillä loppuviikosta. Jalosen mukaan aidon oloinen pakolais- ja evakuointileiri tässä laajuudessa pystytetään nyt ensimmäistä kertaa.

- Tällaista katastrofialueelta evakuoitujen leireillä käytettävistä perheteltoista rakennettua leiriä ei ole ennen meillä tehty. Kyllä tämä on ihan uniikki, toteaa Jalonen.

Leiri on avoinna yleisölle 16.7. - 19.7.