1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Katainen kiistää SK:n tiedot

"En ole jättämässä tehtäviäni. Väite on täysi uutisankka", pääministeri Jyrki Katainen sanoo.

Pääministeri Jyrki Katainen puhui Eurooppa-neuvoston jälkilöylyt -seminaarissa Helsingissä 1. heinäkuuta. Kuva: Aliisa Piirla / Lehtikuva

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Suomen Kuvalehden väite hänen lähdöstään ei pidä paikkaansa.

- Suomen Kuvalehden jutussa esitetty nimetön väite on on täysi uutisankka, jolla ei ole minkäänlaista todellisuuspohjaa, Katainen sanoo tiedotusvälineille lähettämässään sähköpostissa.

Katainen ei ole jättämässä tehtäviään.

- Jos joku muuta väittää, hän valehtelee tietoisesti, Katainen sanoo.

Aiemmin tänään myös Kataisen esikunta kiisti Suomen Kuvalehden tiedot. Lehden mukaan Katainen olisi keskustelemassa lähipiirinsä kanssa puolueen puheenjohtajan ja pääministerin vaihdoksesta. Artikkelissa Kataisen arvioitiin lähtevän EU-komissaariksi.

- Jutulla ei ole mitään totuuspohjaa, Kataisen esikuntaan lukeutuva, nimettömänä pysyttelevä kokoomuslähde kertoi Yle Uutisille.

"Menee kesäjuttujen piikkiin"

Myös kokoomuksen varapuheenjohtajan Anne-Mari Virolaisen mukaan SK:n artikkeli "menee kesäjuttujen piikkiin". Virolainen ei ollut lukenut artikkelia, mutta tuntee sen keskeiset väitteet.

- Mitään artikkelissa mainittuja asioita ei ole tapahtumassa. Tiedot ovat täyttä spekulaatiota, Virolainen sanoo.

Varapuheenjohtaja kertoo, ettei ole keskustellut Kataisen kanssa puheenjohtajan tai pääministerin vaihdoksesta tai tämän lähdöstä EU-komissioon.

Pääministeri Katainen on paraikaa kesälomalla.

Myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo, että jutun väitteet eivät pidä paikkaansa. Hän kertoo keskustelleensa Kataisen kanssa ennen lomia, eikä puheenjohtajan ja pääministerin vaihdoksesta ollut mitään puhetta.

- Olemme pääministerin johdolla valmistautumassa normaalisti syyskauteen ja budjettiriiheen, eikä Suomen Kuvalehden sinänsä ansiokkaan jutun väitteillä ole pohjaa, Orpo sanoo.