Asuntomessuilta haetaan tunnelmaa ja pieniä ideoita

Hyvinkään asuntomessujen ensimmäiselle viikonlopulle odotetaan noin 3 500 kävijää. Avajaispäivänä kävijöitä kiinnostivat ennen kaikkea pienet sisustusideat ja hyvä tunnelma.

Kotimaa
Asuntomessujen taloja.
Yle

Hyvinkään asuntomessujen avajaispäivä perjantai ei aiheuttanut vielä suurta jonoa alueen porteille. Ensimmäisen viikonlopun odotetaan olevan tulevia viikkoja hiljaisempi, ja niinpä monet saivat kiertää ainakin vielä keskipäivällä uusia taloja rauhassa. Moni tuli paikalle pelkästään uteliaisuudesta.

- Tultiin katsomaan, että millaisia toteutuksia taloihin on tehty. Meillä on juuri remontti valmistunut, mutta aina voi pieniä ideoita tarttua mukaan. Ja täällä on muutenkin kiva käydä, sanoo tamperelainen Timo Takala.

- Erittäin kaunis miljöö tänne ainakin on rakennettu. Kesämökillä on tulevaisuudessa jotain pientä remontoitavaa, niin jotain ideaa voisi sinne etsiä, miettii Merja Takala.

Asuntomessut houkuttelivat paikalle runsaasti myös hyvinkääläisiä.

- Osa asunnoista on tosi kivoja, siis aivan ihania. Täältä saa hyviä sisustusideoita, esillä oli esimerkiksi porealtaita ja uima-altaita. Kiinnostavin kohde oli yksi todella valoisa talo, sinne voisin muuttaa samantien, naureskelee Niina Kärpänen.

Kiinnostavin kohde oli yksi todella valoisa talo, sinne voisin muuttaa samantien.

Niina Kärpänen

- Lähinnä haen täältä ideoita, kun jossain vaiheessa on talon hankinta edessä. Periaatteessa voisin kuvitella asuvani näissä taloissa, mutta saattaa ne olla vähän isoja kuitenkin.

"Kaipaan avarampaa tilaa ja vettä"

Hyvinkääläinen Pentti Simola on seurannut asuntomessualueen kehittymistä alusta alkaen ja sisustusvinkkien sijaan tullut katsomaan, millaiseksi alue on lopulta muotoutunut.

- Kyllä tämä on muuttunut paljon, kun aluksi tässä oli vain pelkkää metsää. Täällä on esillä paljon uusia ratkaisuja ja varmasti jokaiselle jotakin. Tosin rehellisesti sanottuna en voisi kuvitella asuvani täällä. Kaipaan avarampaa tonttia, luontoa ja vettä. Se on minun unelma-asuinalue, Simola toteaa.

Myös Asuntomessujen avajaisissa esiintynyt laulaja Diandra Flores suunnitteli kiertävänsä läpi asuntomessualueen.

- Täällä on niin monta taloa, jotka haluaisin nähdä. En ole ennen käynyt Asuntomessuilla, mutta nyt kun ne on Hyvinkäällä, niin pakkohan tänne oli tulla. Kyllä voisin kuvitella asuvani täällä isompana, täällä on varmaan paljon lapsiperheitä, Diandra pohtii.

- En tullut ihan asuntoa täältä hakemaan, mutta nyt vaan kierrellään ja nautitaan kesäisestä säästä ja tunnelmasta.

Asuntomessuille odotetaan kuukauden aikana 145 000 kävijää.