Itsemurhapommittaja iski kahvilaan Irakissa - useita kuollut

Viranomaisten mukaan ainakin 26 ihmistä loukkaantui myöhään perjantaina tapahtuneessa iskussa. Torstaina yli 30 ihmistä kuoli ampumisissa ja pommi-iskuissa eri puolillla maata.

Ulkomaat

Kymmeniä ihmisiä on kuollut kahvilaan tehdyssä itsemurhaiskussa Irakissa Kirkukin kaupungissa, kertovat poliisi- ja sairaalalähteet. Tiedot kuolleiden määrästä vaihtelevat. Uutistoimistojen mukaan arviolta 30 - 40 ihmistä on kuollut iskussa. Viranomaisten mukaan myöhään perjantaina tapahtuneessa iskussa loukkaantui ainakin 26 ihmistä.

Väkivaltaisuuksia oli ympäri Irakia myös aiemmin perjantaina. Maan pohjoisosassa Mosulin kaupungissa neljä poliisia kuoli itsemurhaiskussa. Myös Tikritissä yksi poliisi ammuttiin kuoliaaksi. Torstaina yli 30 ihmistä kuoli ampumisissa ja pommi-iskuissa eri puoillla maata.

Shiiojen ja sunnien väliset ristiriidat ovat viime aikoina kiristyneet Irakissa. Tänä vuonna väkivaltaisuuksissa eri puolilla Irakia on kuollut yli 2 500 ihmistä. Pelkästään heinäkuussa surmansa on saanut 275 ihmistä.

Lähteet: AFP, AP, Reuters, Yle Uutiset