Soulik-taifuuni rantautui Taiwaniin

Viranomaisten mukaan yksi ihminen on kuollut ja seitsemän loukkaantunut myrskyn iskettyä varhain lauantaina. Tuhansia ihmisiä on evakuoitu kodeistaan.

Ulkomaat
Soulik-taifuunin nostattamien tulvien tuhoja yritettiin estää hiekkasäkkien avulla Taipeissa, Taiwanissa, 13. heinäkuuta.
Soulik-taifuunin nostattamien tulvien tuhoja yritettiin estää hiekkasäkkien avulla Taipeissa, Taiwanissa, 13. heinäkuuta.David Chang / EPA

Taifuuni on rantautunut varhain lauantaina Taiwaniin tuoden mukanaan voimakkaita sateita ja tuulia, kertoo uutistoimisto AFP. Viranomaisten mukaan yksi ihminen on kuollut ja seitsemän loukkaantunut myrskyssä.

Myös tuhansia ihmisiä on evakuoitu kodeistaan. Yli 8 000 ihmistä evakuoitiin maan eteläosasta mahdollisten maanvyörymien vuoksi. Kouluja ja toimistoja suljettiin perjantaina Taipeissa ja useissa muissa kaupungeissa. Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä pysymään sisätiloissa.

Taifuunin ennustetaan rantautuvan Kiinan itäosiin Fujianin ja Zhejianin maakuntiin myöhemmin lauantaina, kertoo BBC.

Soulik-taifuuni rantautui Taiwanin koillisosaan paikallista aikaa varhain lauantaiaamuna. Myrskytuulen voimakkuus on jopa lähes 53 metriä sekunnissa.

Lähteet: AFP