Useita poliiseja loukkaantui mellakassa Pohjois-Irlannissa

Myös kansanedustaja sai vammoja väkivaltaisuuksissa, jotka puhkesivat poliisin estettyä lojalistien marssin tasavaltalaisten asuinalueen ohi Belfastissa.

Ulkomaat
Mellakkapoliisit raahasivat loukkaantunutta kollegaansa Belfastissa 12. heinäkuuta.
Mellakkapoliisit raahasivat loukkaantunutta kollegaansa Belfastissa 12. heinäkuuta.Paul McErlane / EPA

Yli 20 poliisia, useita mielenosoittajia ja yksi kansanedustaja on loukkaantunut Pohjois-Irlannin Belfastissa puhjenneessa mellakassa. Väkijoukko hyökkäsi poliisia vastaan kaupungin pohjoisosassa sen jälkeen, kun viranomaiset estivät brittivaltaa kannattavia protestanttisia lojalisteja marssimasta tasavaltalaisten katolilaisten asuinalueen ohi.

Suurin osa loukkaantuneista sai vammoja kivistä ja pulloista, joilla mielenosoittajat heittelivät poliiseja. Loukkaantunut kansanedustaja on protestanttisen DUP-puolueen varapuheenjohtaja Nigel Dodds.

Myös Itä-Belfastissa puhkesi perjantai-iltana yhteenotto, kun katolilaiset ja protestanttiset nuoret heittelivät toisiaan muun muassa kivillä ja golfpalloilla.

Pohjois-Irlannin jokakesäistä marssikautta turvaa lähes 5 000 poliisia. Protestantit muistelevat marsseillaan katolilaisista 1600-luvun lopulla saavuttamaansa voittoa.

Lähteet: AP, AFP