1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Suomalaisen au-pairin murhaa tutkiva brittipoliisi vetoaa: Kertokaa tietonne mystisestä uhkauspuhelusta

Jerseyllä 60-luvulla sattunut 20-vuotiaan Tuula Höökin murha on edelleen selvittämättä. Poliisi toivoo ratkaisun löytyvän Höökiä järkyttäneestä oudosta puhelusta.

Britanniaan kuuluvalla Jerseyn saarella vuonna 1966 murhatun suomalaisen au-pairin tapausta tutkiva poliisi on julkistanut uuden vetoomuksen murhaan liittyvien vinkkien saamiseksi.

Poliisi on erityisen kiinnostunut 20-vuotiaan Tuula Höökin vain muutamia viikkoja ennen kuolemaansa saamasta oudosta puhelusta. Poliisin saamien tietojen mukaan Höök pelästyi uhkaavaa puhelua niin paljon, että vaati työtovereitaan salaamaan osoitetietonsa.

Höök ehti työskennellä Jerseyllä useissa eri työtehtävissä, ja poliisi on selvittänyt syyt työpaikkojen vaihtamiseen yhtä tapausta lukuun ottamatta.

- Lokakuussa 1966 hän aloitti työt tarjoilijana hotellissa ja vaikutti olevan tyytyväinen työssään. Kuukauden loppuun mennessä hän kuitenkin etsi aktiivisesti uutta työtä syystä, jota poliisi yrittää selvittää, ylikomisario Lee Turner sanoo Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa.

Poliisi epäilee työpaikan vaihtamisen ja Tuulan myöhemmin saaman uhkauspuhelun saattavan liittyä toisiinsa.

- Jollakin saattaa olla palapelin puuttuva palanen, ylikomisario Turner vetoaa saadakseen yleisöltä asiaan liittyviä uusia vinkkejä.

Poliisin tammikuussa julkistama edellinen vetoomus tuotti 50 vihjepuhelua.