Kotimaa24: Piispa pahoillaan, että kansanedustaja jätti kirkon

Kansanedustaja Pauliina Viitamies (sd.) suivaantui Päivi Räsäsen tapauksesta. Piispa Seppo Häkkinen on ottanut kansanedustajaan yhteyttä ja toivonut voivansa keskustella hänen kanssaan kaikessa rauhassa.

Kotimaa
Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.
Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.YLE

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen on pahoillaan, että kansanedustaja Pauliina Viitamies on eronnut kirkosta, kertoo Kotimaa24-sivusto.

Mikkeliläinen Viitamies ilmoittaa eronneensa kirkosta, koska hän on pettynyt kirkon tapaan vähätellä sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) puheita. Viitamies sanoo myös piispa Häkkisen kommenttien vaikuttaneen eroon.

Kotimaa24:n mukaan piispa Häkkinen on ottanut Viitamieheen yhteyttä ja toivonut voivansa keskustella hänen kanssaan kaikessa rauhassa. Häkkinen haluaa sanoa Viitamiehelle ja muille kirkon jättäneille, että kirkossa on tilaa erilaisille ajatuksille.

- Sanoisin sen, mitä radiossakin totesin. Neljän miljoonan jäsenen kirkossa on tilaa eri tavalla ajatteleville. Jokaisella on paikka, niin Päivi Räsäsellä kuin Pauliina Viitamiehellä.

- Toiseksi sanoisin, että kirkko on epätäydellisten ja vajavaisten syntisten yhteisö, joka yhdessä haluaa seurata Herraansa Kristusta ja etsiä hänen tahtoaan ihmisten ajalliseksi ja iankaikkiseksi parhaaksi. Kolmanneksi rohkaisisin palaamaan kirkon jäseneksi. Kirkko tarvitsee jäseniään, jotta se voi toteuttaa tehtävänsä ja siten palvella ihmisiä ja rakentaa yhteiskuntaa, sanoo Häkkinen.