Taliban tiukensi miesten pukeutumissääntöjä Pakistanissa

Naiset ovat joutuneet tulemaan toimeen kieltojen kanssa jo jonkin aikaa, mutta nyt myös miesten on mietittävä vaatevalintojaan entistä tarkemmin.

Ulkomaat
Valokuva maaliskuulta 2013 näyttää heimon vanhimpia miehiä kokoontuneena Dera Ismail Khanissa, Pakistanin Waziristanissa.
Valokuva maaliskuulta 2013 näyttää heimon vanhimpia miehiä kokoontuneena Dera Ismail Khanissa, Pakistanin Waziristanissa.Saood Rehman / EPA

Taliban-järjestö on kieltänyt miesten kireät ja läpinäkyvät vaatteet Pakistanin luoteisosassa, uutisoi AFP. Tällaisten vaatteiden käyttämisestä ja myynnistä on luvassa sakko.

Afganistanin vastaisella rajalla sijaitsevan Waziristanin alueen kauppiaat kertovat AFP:lle, että he saivat asiasta kirjallisen varoituksen juuri ennen ramadan-kuukautta. Uskonnollinen paasto alkoi Pakistanissa torstaina.

- Ohuesta materiaalista valmistetut vaatteet, jotka eivät peitä miesten vartaloa asianmukaisesti, ovat epäislamilaisia ja pashtu-kulttuurin vastaisia, todetaan Wanan kaupungin basaarissa jaetussa pamfletissa.

Kiellettyjen vaatteiden myynnistä seuraa 5 000 rupian eli vajaan 40 euron suuruinen sakko. Lisäksi rikkurit joutuvat panemaan puotinsa kiinni ainakin viideksi päiväksi.

Wanan viranomaiset vahvistavat tiedon pamfletin jakamisesta. Kaupungin edustaja kertoo AFP:lle, että samanlainen kielto on aiemmin langetettu naisten vaatteille.

Vuoristoinen Waziristan on yksi Pakistanin seitsemästä osittain autonomisesta heimoalueesta. Waziristan lukeutuu maan köyhimpiin kolkkiin.

Lähteet: AFP