1. yle.fi
  2. Uutiset

Kesä tai talvi, Sari Hujasen mökkiasuun kuuluvat villasukat

Savonlinnalaisen kampaamoyrittäjä Sari Hujasen kesämökillä vallitsee nyt sellainen tilanne, kuin monilla muillakin savonlinnalaismökeillä. Tupa on täynnä oopperavieraita. Juhlakauteen kuuluu tietysti jonkinasteinen eleganssi, mutta emännän kesämökkiasuun kuuluvat aina villasukat.

Villasukat
Sari Hujasen kesämökkieleganssiin kuuluvat aina villasukat
Sari Hujasen kesämökkieleganssiin kuuluvat aina villasukat. Hassuja hattuja ja muita huviasusteita riittää myös Hannu-isännälle ja oopperavieraille.Paao Koponen / Yle

-Minulla on kylmänarat varpaat, Sari Hujanen tunnustaa.

-Mökillä villasukat pitää olla aina jalassa. Jos tehdään vaikka polttopuita tai muita piha-askareita. niin sitten tietysti kumisaappaat. Jos talvella ollaan mökillä, niin sitten on monet villasukat ja huopatossut, sanoo Sari Hujanen.

Muuten asuna on tällä kertaa monenkirjava, kevyt ja ilmava kesämekko. Se on ommeltu keltaisista, oransseista ja vihreistä vaakasuorista kaitaleista ja miehustassa on pitsimäinen neulos. Päähine on kuin viikinkikypärä sarvineen. Se on kuitenkin paksu huopamyssy. Siinä on valmiina palmikotkin.

Myös Hannu-isännälle on varattua sarvekas huopamyssy, tosin ilman palmikoita. Muuten asu on perinteistä mökkimuotia: väljät verryttelyhousut ja T-paita. Rakennushommiin hän kuitenkin sonnustautuu asianmukaiseen timpurin haalariin.

Erilaisia hauskoja päähineitä ja muita asusteita on esillä muitakin. Niitä on käytetty oopperavieraiden kansa illanistujaisissa ikään kuin rooliasuina, siis villasukkien lisäksi.

Bostoninterrieri Emma esiintyy laikukkaassa turkissaan.

-Se pitää porukan koossa ja vartioi mökin liepeillä nähdyn karhun varalta, ellei satu nukkumaan auringonpaisteessa, Sari Hujanen kertoo.

Lue seuraavaksi