Kaustinen Folk Music Festival kasvatti kävijämääräänsä

Sunnuntaina päättyneillä juhlilla kävi kaikkiaan 34 500 festivaalivierasta, mikä on viitisen tuhatta viimevuotista enemmän. Myös pääsylippuja myytiin hivenen edelliskertaista runsaammin. Juhlat järjestävä Pro Kaustinen ry on tyytyväinen saldoon, vaikka kävijämäärän kasvu jäi omasta tavoitteesta.

kulttuuri
Kuvassa pieniä näppäripelimanneja
Raila Paavola / Yle

Pro Kaustinen arvioi, että kävijämäärä kasvoi, koska pelimanneja oli paikalla tänä vuonna erityisen paljon, jopa yli 3000. Lisäksi kävijöitä houkuttelivat ilmaiskonsertit ja ilmaisliput. Tänä vuonna festivaaleja vietettiin päivän verran kauemmin kuin viime vuonna. Pääsylippuja myytiin runsaat 13 800.

Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Samuli Valo toteaa, että yhdistys jäi itselleen asettamasta 10 prosentin kasvutavoitteesta kävijämäärissä. Loppusaldo on kuitenkin valoisa:

- Pelimannien määrän jatkuva kasvu kertoo siitä, että tapahtumalla on erittäin suuri merkitys kansanmusiikin harrastustoiminnalle Suomessa, kommentoi Valo.

Juhlia organisoitiin tänä vuonna uudella tavalla myös siten, että ohjelma jalkautui kylille. Pelimannitori oli avoin kaikille, kavalkadista osa esitettiin Festivaalipuiston ulkopuolella ja konsertteja oli myös esimerkiksi kaupoissa sekä huoltoasemilla.