Ranneke paljastaa sinkun kuntosalilla

Ruokakaupoissa sinkkukoreja on ollut jo jonkin aikaa, ja tänä kesänä oululainen kuntokeskus on ottanut käyttöön sinkkurannekkeen, jolla liikkuja voi osoittaa olevansa vapaata jumppaseuraa.

Kuva: Kati Jurkko / Yle

Sinkkuranneke oli alunperin asiakkaan idea, johon Liikuntakeskus Hukassa innokkaasti tartuttiin. Oranssinvärisen rannekkeen tekstiä mietittiin tarkkaan ja lopulta viestiksi valittiin leikittelevä "sinkku hukassa". Ohjaajien korviin on jo kantautunut monia onnellisia tarinoita rannekkeen toimivuudesta.

- Olemme kuulleet monia ihania juttuja. Keskusteluja on syntynyt, treffeillä on käyty ja onpa ruvettu seurustelemaankin, iloitsee palveluneuvoja Ride Tanskanen.

Rannekkeita on jaettu tähän mennessä noin 150 kappaletta.

Oulun keskustan K-Supermarket Hovihallissa hopeanharmaat sinkkukorit otettiin käyttöön kesän kynnyksellä.

- Niitä on nyt kolmisenkymmentä kappaletta, mutta koska kohta opiskelijat tulevat kaupunkiin, niitä tarvitaan varmasti lisää. Sen verran kovassa käytössä sinkkukorit ovat jo nyt, kertoo kauppias Timo Rehu ensimmäistä hääkutsua odotellen.

Keskusteluyhteys avautuu helposti

Ranneke on viesti toisille sinkuille, että voi tulla rohkeasti juttelemaan.

Ride Tanskanen

Suomessa on yli miljoona yksinelävää 35-64 -vuotiasta,joista osa toivoo löytävänsä itselleen kumppanin ja toimivan parisuhteen. Sellaisen voi löytää vaikka yhteisen harrastuksen kautta.

- Ranneke on viesti toisille sinkuille, että voi tulla rohkeasti juttelemaan, eikä nouse vasen käsi pystyyn, jossa on kiiltävät sormukset. Nykyisin on selvästi tarve tehdä matalammaksi kynnystä lähestyä toista ihmistä, pohtii Tanskanen.

Samaa matalan kynnyksen ajatusta viljellään myös Hovihallissa.

- Kauppa on arkipäivän ympäristö, jossa tapaa helposti ihmisiä, ehkä helpommin kuin vaikkapa baarissa, Rehu miettii.

Pieni kyselykierros kaupassa paljastaa, että sinkkukoriin suhtaudutaan myönteisesti.

- Itse en käyttäisi sitä, mutta voisin mennä juttelemaan, jos näkisin korin jollakin, nuori nainen hymyilee.