Etelä-Savo sai oman UKK-seuran

Etelä-Savo on saanut tänään oman UKK-seuran. Sen toiminta-alue entinen Mikkelin lääni. Seuran tarkoituksena on vaalia presidentti Kekkosen elämäntyötä ja tehdä sitä tunnetuksi. Seuran kotipaikka on Helsinki, mutta sillä on toimintaa koko maassa. Maakunnallisia seuroja on ennestään yhdeksän. Uusi Olavinlinnan UKK-seura on siis kymmenes.

Urho Kekkonen
Vasemmalta oikealle Seppo Sarlund, Seppo Tiitinen, Olli Nepponen, Pekka Nousiainen, Kauko Rauhansalo ja Kyösti Pienimäki.
Vasemmalta oikealle Seppo Sarlund, Seppo Tiitinen, Olli Nepponen, Pekka Nousiainen, Kauko Rauhansalo ja Kyösti Pienimäki.Paavo Koponen / Yle

Olavinlinnan UKK-Seuran perustavaan kokoukseen osallistuivat muiden muassa valtakunnallisen UKK-seuran puheenjohtaja, eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen sekä seuran asiamies lehdistöneuvos Seppo Sarlund. Uuden alueyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin maakuntaneuvos Pekka Nousiainen, sihteeriksi Kyösti Pienimäki, molemmat Savonlinnasta ja johtoryhmään myös Olli Nepponen Mikkelistä.

Seura järjestää aikanaan erilaisia tilaisuuksia. Ensimmäiseksi puhujaksi syksyllä tulee sääminkiläissyntyinen, muun muassa ministerinä sekä tie- ja vesirakennushallituksen johtajana toiminut Jouko Loikkanen. Hänen esitelmänsä aiheena on presidentti Urho Kekkosen suhtautuminen silloiseen Mikkelin lääniin.

Valtaosa Olavinlinnan UKK-seuran perustajista on ennestään valtakunnallisen seuran jäseniä. Kaikkiaan jäseniä on noin kuusisataa. Tomintaan kuuluvat kuukausittaiset kokoukset sekä vuosittainen tutustumismatka ulkomaille. Seuraa saa valtion avustusta 10 000 euroa vuodessa. Alueyhdistyksillä ei ole omaa taloutta.