Lähes 300 kuollut tai kateissa Kiinan rankkasateissa

Trooppisen myrskyn tieltä evakuoitiin Kiinassa ainakin 500 000 ihmistä. Lisäksi lentoja ja junavuoroja peruttiin ja kalastusaluksia kehotettiin pysymään satamissa. Maan sisäosissa sateet ovat jatkuneet jo viikon verran.

Ulkomaat
Rankkasateet saivat tiet tulvimaan Wuhan-kaupungissa Hubein provinssissa, Kiinan keskiosissa.
Rankkasateet saivat tiet tulvimaan Wuhan-kaupungissa Hubein provinssissa, Kiinan keskiosissa.STR / EPA

Ainakin 295 ihmistä on kuollut tai kateissa rankkasateissa Kiinassa. Sateet ovat piiskanneet Kiinan keskiosia, ja trooppiseksi myrkyksi heikentynyt Soulik-taifuuni on iskenyt maan rannikolle.

Sateet ovat piinanneet Sichuanin maakuntaa jo viikon verran. Maakunnassa on kuollut 68 ihmistä ja 179 on ilmoitettu kadonneiksi, kiinalaisviranomaiset kertovat.

Muissa osissa Kiinaa sateet ovat vieneet ainakin yli 40 ihmisen hengen. Eteläisessä Guandongin maakunnassa 3 ihmistä on kuollut ja kaksi on kateissa trooppisen myrskyn Soulikin iskettyä rannikolle.

Soulikin tieltä evakuoitiin ainakin 500 000 ihmistä. Lisäksi lentoja ja junavuoroja peruttiin ja kalastusaluksia kehotettiin pysymään satamissa.

Taiwanissa Soulik aiheutti aikaisemmin ainakin kahden ihmisen kuoleman ja yli sadan ihmisen loukkaantumisen. Pääkaupunki Taipein alueella yli puoli miljoonaa ihmistä jäi ilman sähköä.

Lähteet: Reuters, AFP