1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Yhdeksän euroa pullo - vesi on arvossaan helsinkiläisravintolassa

Hans Välimäen Linnanmäen Midhill-ravintolan puolentoista euron vesimaksusta nousi alkukesästä hirmuinen äläkkä. Julkkiskokki sai julkisuudessa selitellä kohtuuttomana pidettyä taksaa, vaikka hinnoittelu ei ole likikään röyhkeimmästä päästä. Paljonko olet joutunut maksamaan vedestä aterian yhteydessä? Paljonko siitä olisi kohtuullista rahastaa?

Osallistu
Juomaveden hinta äimistytti ruokailevaa pariskuntaa.
Juomaveden hinta äimistytti ruokailevaa pariskuntaa.Yle

Ravintola Saaressa aterioinut nuoripari oli vetää juomansa väärään kurkkuun laskun saapuessa. Iso lähdevesi: 8,80. Tilauksen yhteydessä ei ollut tullut mieleen kysellä hintaa tai pyytää erikseen tavallista hanavettä. Tarjoilija tiedusteli kyllä, halutaanko vesi kuplilla tai ilman ja hinta oli asianmukaisesti merkitty ruokalistaan. Sitä ei vain ollut juolahtanut mieleenkään katsoa. Vastaavia yllätyksiä on tullut ruokailijoille vastaan muissakin ruokapaikoissa.

Ravintola Saaren omistavasta A&S Restaurants -yhtiöstä ei lomien vuoksi löytynyt oikeaa henkilöä kommentoimaan hinnoittelupolitiikkaa.

Eväspullo mukaan?

Retkipullon mukaanottamista tuskin katsotaan missään ravintolassa hyvällä, mutta taloudellisesti se on houkutteleva vaihtoehto. Laadukas helsinkiläinen hanavesi maksaa 2,81 euroa tuhannelta litralta. HSY:n kuutiotaksassa on mukana myös jätevesimaksu.

Kuluttajavirasto muistutteli kuitenkin jo alkukesän "watergaten" aikaan, että ravintolat saavat laskuttaa vedestä mitä lystäävät, kunhan tekevät sen avoimesti.

Lue seuraavaksi