1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Egyptin öisissä levottomuuksissa kuollut useita ihmisiä

Syrjäytetyn presidentin Muhammad Mursin kannattajat ottivat yhteen poliisin kanssa viime yönä. Poliisi puuttui levottomuuksiin sen jälkeen, kun Mursin kannattajat ja vastustajat olivat kahakoineet kadulla.

Ulkomaat
Egyptin syrjäytetyn presidentin Muhammed Mursin kannattajat ja mellakkapoliisi ottavat yhteen.
Egyptin syrjäytetyn presidentin Muhammed Mursin kannattajat ja mellakkapoliisi ottivat yhteen Kairossa 15. heinäkuuta.Khaled Elfiqi / EPA

Egyptissä syrjäytetyn presidentti Muhammad Mursin kannattajien ja poliisin välisissä yhteenotoissa on kuollut seitsemän ihmistä, kertovat maan hätäviranomaiset. Öisissä levottomuuksissa loukkaantui yli 260 ihmistä. Loukkaantuneiden joukoissa on turvallisuusjoukkojen jäseniä.

Viranomaisten mukaan kaksi ihmistä kuoli pääkaupungin Kairon keskustassa sijaitsevalla sillalla lähellä Tahririn aukiota ja viisi muuta Gizan kaupunginosassa. Viranomaiset kertovat levottomuuksia puhjenneen neljällä alueella Kairossa.

Poliisi puuttui levottomuuksiin sen jälkeen, kun Mursin kannattajat ja vastustajat olivat kahakoineet kadulla. Mielenosoittajat heittivät poliiseja kivillä ja palopommeilla. Poliisi vastasi kyynelkaasulla.

Egyptin valtiollisen uutistoimiston MENA:n mukaan levottomuuksien vuoksi pidätettiin yli 400 ihmistä.

Kyseessä oli ensimmäinen isompi yhteenotto viikkoon, jossa islamistit olivat mukana. Uutistoimisto AFP:n lukujen mukaan Egyptissä on eri yhteenotoissa kuollut jo yli sata ihmistä sen jälkeen, kun armeija otti maassa vallan noin kaksi viikkoa sitten.

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi