1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Video: Nuoret toivovat toimittajilta lisää läsnäoloa sosiaalisessa mediassa

Ylen Suoran linjan SuomiAreena-keskustelussa Porissa pohdittiin median pelisääntöjä sosiaalisessa mediassa. Perinteisen median on pohdittava olemassaoloaan uudella tavalla maailmassa, jossa kenestä tahansa voi tulla sosiaalisen median avulla julkkis.

juontaja Niku Hooli, some-julkkis Sonja Hämäläinen, urheilutoimittaja Esko Seppänen ja Ylen sosiaalisen median tuottaja Antti Hirvonen SuomiAreenan keskustelussa.

22-vuotias Sonja Hämäläinen on sosiaalisen median julkkis. Soikun Youtube-videopalveluun lataamat videot ovat saaneet kymmeniä tuhansia katsojia ja etenkin teinit ovat ottaneet hänet omakseen.

- Tää on ihan hullua, että yhtäkkiä on tullut tälläinen suosio, näinkin suuri Soikku sanoo.

Some-suosikki ei kuitenkaan pelkää suosionsa hiipumista.

- En mä pelkää. Tein tätä jo ennen kuin minulla oli katsojia ja luulen, että tekisin nyttenkin vielä. Ei mua silleen pelota, mutta onhan tää ihan mahtavaa, että ihmisiä kiinnostaa.

Toimittajien sukellettava someen

Soikku oli yksi Ylen Suoran linjan tänään järjestämän SuomiAreena-keskustelun panelisteista, jotka pohtivat median pelisääntöjä sosiaalisessa mediassa. Keskustelun yhteinen mielipide oli, että myös toimittajien olisi hyvä olla enemmän läsnä sosiaalisessa mediassa.

- Jos te vielä jatkatte ihan hirveen kauan sitä, että te teette asioita, niinkuin te olette ennenkin tehnyt, niin te tiputte kelkasta. Se on vaan karu fakta, sivaltaa Urheilulehden entinen uutispäällikkö Esko Seppänen.

- Katoppa tätä yleisöä tässä näin. Kuinka moni heistä katsoisi uutiset, jos ne tulisivat vaikkapa Soikun Youtube-kanavalta, ja sillä olisi se kani siinä vieressä ja se kertoisi päivän faktoja sillä omalla tyylillään. Väitän, että näistä aika moni muistaisi ne uutiset paremmin, Seppänen toteaa.

Some - avain menestykseen

Keskustelua yleisön joukosta kommentoinut Angry Birds -luoja Peter Vesterbacka muistuttaa, että sosiaalinen media sulautuu luontevasti myös toimittajien rooliin. Roviolle se oli avain menestykseen.

- Ei nyt tarvi olla 24 tuntia vuorokaudesta koko ajan läsnä, mutta se kuuluu oikeastaan hyviin tapoihin, että jos sulle puhutaan, niin siihen on hyvä vastata. Mun mielestä se on perusjuttuja, Vesterbacka kuittaa.