1. yle.fi
  2. Uutiset

Seiväshyppääjä Nikkanen lähellä kisarajaa

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen yrittää vimmatusti ylittää Moskovan MM-kisoihin oikeuttavan kisarajan, joka on 450 senttiä. Kesäkuun Paavo Nurmi Games -kisoissa Turussa ylitys oli lähellä - samoin maanantai-iltana Turussa. Kyse on hienoisesta tekniikkakorjauksesta.

urheilu
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen
Minna Nikkanen on yhä luottavainen, että MM-kisaraja ylittyy.Minna Rosvall / Yle

Turkulainen seiväshyppääjä Minna Nikkanen tavoittelee yhä pääsyä Moskovan MM-kisoihin. Aika on käymässä vähiin, sillä Nikkanen ei ole vielä ylittänyt kisarajaa, joka on 450. Maanantaina Nikkanen hyppäsi Turun Urheilupuistossa tilastopajacupissa 442.

- Ilmeisesti oli matkaväsymystä tai jotain. Verryttelyssä hyppy nousi kyllä korkealle.

Nikkanen on kuitenkin yhä luottavainen.

- Koko harjoituskausi meni tosi hyvin. Sinänsä tietää, että raja pitäisi mennä ja luottaa siihen. Totta on, että ei tässä ole kuin pari kisaa ehkä jäljellä, pohtii Nikkanen.

Someron Esaa edustava Minna Nikkanen hyppää näillä näkymin Lapinlahden eliittikisojen yhteydessä ja viimeinen mahdollisuus ylittää raja on Kalevan Kisoissa Vaasassa ensi viikon lopulla. Harjoituksissa hän kertoo keskittyvänsä hyppyjen hienosäätöön.

- Ei tässä enää ehdi harjoittelemaan. Valmentajan kanssa keskitytään varmaan videoiden katseluun ja etsitään sitä kautta sitä tekniikkaa. Hyppyharjoituksia täytyy punnita.

Moskova on kauden tärkein tavoite

Minna Nikkanen on ollut viime vuodet suomalaisen seiväshypyn ykkösnainen. Hänellä on halussaan sekä ulko- että sisäratojen Suomen ennätystulokset. Pariisissa sisäratojen EM-kisoissa hän hyppäsi 460 vuonna 2011.

Sehän siinä just eniten harmittaa, että tietää, mihin on mahdollisuuksia.

Minna Nikkanen, seiväshyppääjä

Lontoon olympialaisiin Nikkanen lähti suurin toivein viime kesänä. Lopulta finaalipaikka jäi haaveeksi. Moskovan MM-kisat ovat tämän kauden ykköstavoite. Nikkanen luottaa mahdollisuuksiinsa, kunhan raja ylittyy.

- Tällä tuloksella maailman huippu on aika kaukana. Mutta tiedän sen, että jos hyppy vaan osuisi kohdilleen, olisi mahdollista olla kärkisijoilla. Sehän siinä just eniten harmittaa, että tietää, mihin on mahdollisuuksia, kertoo Nikkanen.

Lue seuraavaksi