Vihtavuoren tehdas toimintaan vasta Tukesin tarkastuksen jälkeen

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston Tukesin mukaan jätekonttien siirto ja Forcitin tehtaan uudelleen käynnistyminen viivästyvät Laukaan Vihtavuoressa. Suunnitelmissa oli, että toiminta tehtaassa olisi käynnistynyt jo huomenna.

Kotimaa
Kuumentunut jätekontti savusi räjähdevalmistaja Forcitin Vihtavuoren tehdasalueella Laukaassa.
Keski-Suomen pelastuslaitos

Tukes tekee huomenna tarkastuskäynnin tehdasalueelle kaavailulle uudelle varastointialueelle. Tukesin ennakko-odotus on, että alue on sopiva jätekonttien varastointiin. Tukesin johtaja Päivi Rantakoski sanoo, että päätös varastointipaikasta tehdään huomenna Vihtavuoressa:

- Paikan päällä katsotaan, onko tarpeen asettaa jotain lisäehtoja tai rajoituksia. Tämä varastointiasia täytyy saada järjestykseen, ennen kuin tehdas voidaan käynnistää, Rantakoski sanoo.

- Huominen käynti nimenomaisesti liittyy tähän uuteen varastointipaikkaan. Totta kai tehtaan käynnistyminen on yhteydessä siihen, että sen läheisyydessä ei saa olla näitä kontteja.

Turvallisuuden lisäksi Tukes selvittää, riittääkö uusi varastointialue kaikille konteille, vai tarvitaanko vielä jostain lisää tilaa. Jos Tukes myöntää Forcitin uudelle varastointialueelle luvan huomenna, konttien siirto voi alkaa heti.