1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Cirque Draculassa vaaran voi haistaa

Vampyyrivarietee tuo näyttämölle harvinaisen esiintyjän, naismiekannielijän. Maailmassa vain muutama nainen pystyy samaan. Katso video.

Nainen nielee miekan
Ruotsalainen miekannielijä Maryann Magdalena on harvinaisuus - naismiekannielijöitä on maailmassa vähän. Hän on mukana Cirque Draculassa. Vampyyrivarietee esiintyy uusin voimin Turun Varvintorilla.

Kulttuuripääkaupunkivuodelta tuttu Cirque Dracula saapuu jälleen Turkuun. Tanssia, laulua, teatteria ja nykysirkusta yhdistelevä varietee pyrkii lumoamaan perinteiseen sirkukseen tottuneen aikuisyleisön.

- Viime kerralla, kun olimme Turussa, menestys oli hieno. Toivomme, että suomalaiset rakastuvat varieteehen ja tästä tulee pitkä perinne myös tänne. Keski-Euroopassahan varieteita on enemmän, kertoo trapetsitaiteilija Paula Räsänen, joka on myös yksi varieteen järjestäjistä.  

Toivomme, että suomalaiset rakastuvat varieteehen.

Pauliina Räsänen

Cirque Dracula on kokonaisvaltainen elämys. Jo esityksen paikka on kokemus: 1920-luvun belgialainen jugend-teatteri Bolero, jonka belgialaiset telttamiehet pystyttivät Varvintorille vain reilussa päivässä.

Keskellä telttaa on esiintymislava, jota kiertävät illallispöydät. Niissä on mahdollista nauttia ateria, joka on suunniteltu juuri Cirque Draculaa varten. Sen jälkeen pyörähtää käyntiin itse varietee. 

- Katsojat ovat todella lähellä lavaa. Siinä voi haistaa sen vaaran ja hiki lentää melkein pöytään saakka. Ollaan niin lähellä, että tunnelman pystyy käsin koskettamaan, Räsänen kuvailee.

"Kokeilemme vähän kaikkea"

Cirque Draculan perusidea on sama kuin pari vuotta sitten, mutta esitystä on päivitetty muun muassa rokahtavammalla musiikilla ja uusilla taiteilijoilla.

- Sanoisin, että esitys on tosi paljon parempi kuin viime vuonna, koska meillä on niin hyvä tiimi, Räsänen iloitsee.

Siinä voi haistaa sen vaaran ja hiki lentää melkein pöytään saakka.

Pauliina Räsänen

Lavalla nähdään ammattitaiteilijoita eri puolilta maailmaa. Monien taustalla on esiintymistä Cirque du Soleil’ssa, näin myös Pauliina Räsäsellä itsellään.

- Sieltä olemme saaneet ainakin työmoraalin. Pystymme tuottamaan korkeatasoisia esityksiä lyhyessä ajassa. Meille on tärkeää, että pystymme sekoittamaan erilaisia tyylilajeja. Ja me menemme vielä pidemmälle kuin Cirque du Soleil: me myös laulamme, kirjoitamme laulujen sanoja ja tanssimme – kokeilemme todellakin vähän kaikkea!

Cirque Dracula -esitykset Varvintorilla 2.8.-29.9.