Pohjalaiset matkailukohteet imevät nyt väkeä

Pohjalaisten matkailukohteiden kävijämäärät ovat kasvussa viime kesään verrattaessa. Suurinta kasvu on ollut Kauhavan Powerparkissa. Myös Wasalandia, Tropiclandia ja Ähtärin eläinpuisto ovat kasvattaneet niin kävijäjoukkoaan kuin liikevaihtoaan.

Kotimaa
Mari Latva-Karjanmaa / YLE

Pohjalaisten matkailukohteiden kävijämäärät ja liikevaihto ovat kasvussa viime kesään verrattuna. Suurinta kasvu on Kauhavalla Poverparkissa, missä kesäkuussa kirjattiin yli 30 prosentin kasvuluvut.

Heinäkuussa kaikki Powerparkin majoitustilat ovat täynnä, ja myös lähikuntien yösijat ovat täyttyneet. Powerpark rakentaa parhaillaan noin 50 uutta mökkiä ja reilua pariasataa vaunupaikkaa, mutta ne valmistuvat vasta ensi kaudelle. Eilen keskiviikkona Powerparkin liikenne ruuhkautui jopa kilometrien jonoiksi. Johtaja Mikko Kiviluoman mukaan kyseessä oli toinen kerta tänä kesänä.

Wasalandian ja Tropiclandian kävijäluvut ovat muutaman prosentin kasvussa, mutta myynti on kasvanut reippaammin. Huvipuistoyhtiön ylläpitämä leirintäalue on tässä vaiheessa kesää viidentoista prosentin kasvussa.

Niin ikään Ähtärin eläinpuisto viettää 40-vuotisjuhlavuottaan kävijämäärissä mitattuna kymmenen prosentin kasvussa. Viime vuosien investoinnit näkyvät nyt kävijä- ja liikevaihtomäärissä.

– Heinäkuussa kävijämäärät vaihtelevat noin 700-2000 kävijän välillä riippuen siitä, sataako vai ei, selvittää myyntipäällikkö Jari Ahola Ähtärin eläinpuistosta. Ähtärin eläinpuisto pyrkii kasvattamaan syksyn myyntiään tapahtumatarjonnalla, muun muassa konserteilla.

Matkailijamäärät kasvussa

Pohjalaismaakuntien matkailijamäärät ovat kasvaneet toukokuussa myös Tilastokeskuksen mukaan.

Toukokuussa yöpymisiä majoitusliikkeissä kirjattiin Etelä-Pohjanmaalla nelisentoista prosenttia ja Pohjanmaallakin seitsemän prosenttia vuodentakaista enemmän. Luku sisältää sekä kotimaisten että ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset.

Kasvua on tilastojen perusteella syntynyt nimenomaan lisääntyneen kotimaan matkailun ansiosta.