Alavuden lentokenttä uusittuna käyttöön

Alavuden uusittu ja vilkas harrasteilmailukenttä on jo täydessä käytössä. Pituus kasvaa peruskorjauksen myötä reiluun kilometriin. Syksyllä Alavuden ilmailukerhon on tarkoitus järjestää avoimien ovien päivät.

Kotimaa
Kuvassa Cessnan mittaristo ilmassa kuvattuna.
YLE / Kia-Frega Prepula

Uusittu Alavuden lentokenttä on saatu käyttöön heinäkuun alkupuolella. Vilkasta harrasteilmailukenttää uhkasi sulkeminen kiitotien huonon kunnon takia.

- Siellä asfaltti oli sen verran huonossa kunnossa, että lentoturvallisuutta ei olisi voitu taata. Siinä mielessä remontti tuli kreivin aikaan, kertoo Alavuden seudun lentokenttäsäätiön sihteeri Ulla Koivisto.

Virallisesti vielä 750-metrinen Alavuden lentokenttä pitenee peruskorjauksen myötä reiluun kilometriin. Kunnostuksen kustannusarvio oli noin puoli miljoonaa euroa. Etelä-Pohjanmaan Ely-keskukselta avustusta tuli 150 000 euroa, Alavuden kaupungilta 100 000 euroa ja loput 250 000 maksoi säätiö itse. Suuri apu kentän kunnostuksessa oli talkootyöstä.

Alavuden seudun lentokenttäsäätiö ja Alavuden ilmailukerho järjestävät syksyllä avoimien ovien juhlatilaisuuden uusitun kentän kunniaksi. Kenttä on otettu jo tehokkaaseen käyttöön.

- Mukava on ollut nähdä, että väki on löytänyt perille lähes kaksi kuukautta kestäneen sulun jälkeen. Viimeistelyjä tehdään vielä nurmialueille, Koivisto kertoo.