Lappeenrannan maanalainen toriparkki odottaa ympäristön kehittymistä

Kaupungin omistama Williparkki Oy ei kaiva Kauppatorin alle parkkipaikkaa ennen kuin torin viereiset korttelit uudistuvat. Tällä hetkellä parkkitilaa torin ympäristössä riittää.

Kuva: YLE Etelä-Karjala

Kaupungin omistaman Williparkki Oy:n vuosia sitten tekemien suunnitelmien mukaan torin alle louhittaisiin kaksikerroksinen parkkitila 250-300 autolle.

Williparkki Oy:llä on jo nyt 400 auton pysäköintitilat torin laidalla. Tilaa kuitenkin tullaan tarvitsemaan lisää, mikäli torin ympärille rakennetaan lähivuosina tuhansia uusia kerrosneliömetrejä.

- Sitten nykyinen pysäköintitalo ei pysty tarpeita täyttämään, sanoo Williparkki Oy:n toimistusjohtaja Mikko Hietamies.

Maanalaista parkkitilaa ei välttämättä tarvita

Hietamiehen mukaan maanalainen pysäköintitila rakennetaan, mikäli toria ympäröivät yritykset sitä tarvitsevat. Suunnitelmat ovat kuitenkin jäissä niin kauan kuin selviää, miten torin ympäristö uudistuu. Esimerkiksi K-market Rakuunan kiinteistön tilalle on suunnitteilla kuusikerroksinen liike- ja asuintalo. Myös Oksasenkadun ja Snellmanninkadun kulmaukseen, Lappeenrannan Energian ns. kytkinkentälle suunnitellaan kaupunkimaista rakentamista.

Jos tuleva rakentaminen synnyttää myös runsaasti parkkipaikkoja, maanalaista parkkitilaa ei tarvita.

- Sittenhän meidän tai kenenkään muunkaan toimesta ei ole tarvetta rakentaa Hietamies sanoo.

Louhinta tarkoittaa lähtöä torimyyjille

Maanalaisen parkkipaikan rakentaminen tietäisi torin auki repimistä jopa vuosiksi. Tämä tietäisi evakkoa torimyyjille.

- Voisin kuvitella, että jos ja kun paikat kaivetaan auki, niin kyllä siinä jokainen mielensä pahoittaa. Mutta onhan meillä Lappeenrannassa muitakin paikkoja, joissa voi korvaavaa myyntitoimintaa järjestää. Esimerkiksi satamassa, Hietamies muistuttaa.