Kuningatar Elisabetkin odottaa jo kärsimättömästi kuninkaallisen vauvan syntymää

Elisabet odottaa, että kruununperijä syntyisi ennen kuin hän lähtee kesälomalleen Skotlantiin.

Kuningatar Elisabet. Kuva: Phil Wilkinson / EPA

Englannin kuningatar Elisabet näyttää odottavan kuninkaallisen vauvan syntymää yhtä kärsimättömästi kuin koko kuningaskuntakin. Elisabet haluaisi vauvan syntyvän pikaisesti - jotta hän pääsisi lomalle.

- Haluaisin kovasti, että se syntyisi jo. Olen lähdössä lomalle pian. Vielä ei ole merkkejä, sanoi 87-vuotias kuningatar vierailullaan Luoteis-Englannin Järviseudulla keskiviikkona.

Kun Elisabetilta kysyttiin, haluaisiko hän lapsenlapsenlapsensa olevan poika vai tyttö, hän vastasi, ettei sillä ole mitään väliä. Hovin mukaan William ja Catherine eivät tiedä syntyvän vauvan sukupuolta. Kesken olevan lakimuutoksen mukaan kruununperimyslakia ollaan muuttamassa niin, että ensi kerran Britannian historian aikana myöhemmin syntyvät poikalapset eivät syrjäyttäisi esikoistytärtä kruununperimysjärjestyksessä.

Hovin tiedottaja vahvisti, että kuningatar aikoo pian lähteä Balmoralin tiluksille Skotlantiin, jossa hän perinteisesti viettää kesälomansa.

Vauvan on ollut määrä syntyä heinäkuun puolivälissä. Tiedotusvälineiden edustajat kautta maailman ovat pitäneet leirejään St. Maryn sairaalan ulkopuolella Paddingtonissa Länsi-Lontoossa jo kahden viikon ajan.

Williamin äitipuoli Camilla sanoi maanantaina, että myös hän toivoo vauvan syntyvän ennen ensi viikkoa.

- Odotamme kaikki vain puhelimien äärellä, hän sanoi Cornwallissa.

- Olemme toiveikkaita, että viikon loppuun mennessä poika tai tyttö on maailmassa.

Kruununperijän syntymästä saa ensimmäisenä tiedon kuningatar. Tieto toimitetaan perinteen mukaisesti käsin kirjoitetulla viestillä sairaalasta Buckinghamin palatsiin. Tämän jälkeen viesti kiinnitetään palatsin portin ulkopuolelle.

Vedonlyöntitoimistojen mukaan veikkaajat pitävät tyttövauvaa todennäköisempänä ja Alexandra olisi tällöin suosituin nimiehdokas. Muita vedonlyöjien suosimia nimiä ovat Charlotte, Diana ja Elizabeth. Mikäli vauva olisi poika, vedonlyöjät pitävät kuumimpina nimiehdokkaina Georgea ja Jamesia.