1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Ria Katajan kesä kuluu Oulussa ja Kemijärvellä

Hetki lyö-musiikkikomedian Oulun esitykset ja Taivaan tulet-sarjan viimeiset kuvaukset Kemijärvellä työllistävät näyttelijän kesää. Kataja on tottunut töiden päättymiseen näytäntökauden loppuessa.

Kuva: Yle / Pekka Loukkola

Musiikkinäytelmä Hetki lyö on esitetty alunperin Kotkassa ravintolassa. Näyttämöllä näytelmää on esitetty Hämeenlinnassa ja Raumalla. Ria Katajalle kolmas esiintymiskaupunki on Oulu, jossa esityksiä on 4. 8 saakka. Katajan työtä helpottaa se, että hän on mukana alusta asti.

- Tämä on nyt kolmas kesä kun samaa juttua tehdään. Harjoittelutyö tehtiin jo aikaisemmin, pari kesää sitten. Toki kun esitys siirtyy uudelle paikkakunnalle, niin oman hommansa se vaatii, Ria Kataja kertoo.

Freelancerina Ria Kataja on tottunut siihen, että kun projekti loppuu, on uuden työn etsimen edessä.

- Pätkätöihin tottuu vaikka aina on uhka että työt loppuu. Kolikolla on kaksi puolta. Itselläni on ollut hyvä onni olla työllistettynä koko ajan, pätkätöistä huolimatta, Kataja kertoo.

Taivaan tulet jää haikeana mieleen

Kataja on esiintynyt televisiosarjoissa, elokuvissa ja tietenkin teatterilavalla. Koti sijaitsee Porvoossa, joten työt keskittyvät pääkaupunkiseudulle. Pohjoisen Kemijärvelle Rian on vienyt jo usean vuoden ajan TV2:n Taivaan tulet-sarja. Tieto sarjan neljännen tuotantokauden jäämisestä viimeiseksi tuli Katajalle viime talvena. Haikeus iski talven kuvauksissa.

- Olen itsekin yllättynyt kuinka haikeaksi sarjan loppuminen vetää. Kun lähdettiin tekemään viimeistä tuotantokautta, oli Lapissa kevättalvella 30 astetta pakkasta. Oli yö ja tulet lämmittivät ja poronkellot kilkattivat, niin silloin se iski. Nyt ollaan täällä viimeistä kertaa. Ainakin minuun se jättää jäljen ja uskon että muihinkin sarjan tekijöihin. Kemijärvellä on tietty haiku, Kataja muistelee sarjan kuvauksia.