Arhinmäki: Nyt pitää elvyttää - homekoulut, raiteet ja tiet remonttiin

Vasemmistoliiton puheenjohtaja tyrmää yrittäjien puheen lomarahojen leikkausista: "Ei tästä maailmasta."

politiikka
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki naisten amerikkalaisen jalkapallon Suomi-Espanja -ottelussa lajin MM-kisoissa 30. kesäkuuta.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki naisten amerikkalaisen jalkapallon Suomi-Espanja -ottelussa lajin MM-kisoissa 30. kesäkuuta.Aleksi Tuomola / Lehtikuva

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki haluaa jo syksyn budjettiriiheen taloutta elvyttävän työllisyyspaketin sekä rahaa nuorisotakuun toteuttamiseen.

Yle Radio 1:n Ykkösaamussa vieraillut Arhinmäki sanoi, että Suomessa on huolehdittava työllisyydestä ja kotimaisen kysynnän ylläpidosta nyt, kun vienti ei vedä.

- Elvytys on yksi parhaita keinoja. Meidän täytyy korjata homekouluja, parantaa raide- ja tieverkostoa, meidän pitää rakentaa kohtuuhintaisia asuntoja. Nyt ne kannattaa tehdä, kun on pula työstä ja samalla on asioita, jotka pitää laittaa kuntoon.

Ei palkkojen leikkaukselle

Arhinmäki tyrmää yrittäjien esitykset lomarahojen ja pekkaspäivien leikkauksista. Hänen mukaansa Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen ehdotus lomarahojen ja pekkaspäivien leikkauksesta ei ole tästä maailmasta.

- Palkkojen leikkaukset heikentäisivät entisestään mahdollisuutta pitää kotimaista taloutta pystyssä, kun vientimme ei vedä ja teollisuus on rakennemuutoksessa.

Arhinmäki sanoo, ettei itse pidä aiheuttaa taantumalle jatkoa ja lamaa. Hän viittaa muualla Euroopassa tehtyihin virheisiin.

- Jos tehdään vain säästöjä säästöjen perään ja leikkauksia leikkausten perään, viedään mahdollisuus nousta polviltaan takaisin jaloilleen.

Arhinmäen mukaan valtionvelkaa on mahdollista päästä maksamaan enemmän takaisin vasta, kun talous lähtee nousuun.

- Jos nyt entisestään heikennetään kotimaassa ihmisten mahdollisuutta kuluttaa ja uskoa talouden paranemiseen, ollaan loputtomassa negatiivisessa kierteessä.

Korjaus kello 9.50: Muutettu kohtaa: Palkkojen leikkaukset _heikentäisivät _(alkup. merkitsisivät) entisestään mahdollisuutta pitää kotimaista taloutta pystyssä...