Superpesisottelu Saarikentällä kastelee jalat poutasäälläkin

Vimpelin Vedon ja Koskenkorvan Urheilijoiden kohtaamisesta Saarikentällä odotetaan jännittävää. ViVe on Superpesiksen sarjataulukossa kakkosena, mutta seitsemäntenä olevaa Kossua ei sorruta aliarvioimaan. Pesispeli Saarikentällä kastelee aina muutaman pelaajan jalat.

urheilu
Vimpelin Saarikenttä
Yle

Vimpelin Vedon pelinjohtaja Risto Ojanperä vakuuttaa, että jos torstai-illalla Saarikentällä sataa, se ei Superpesiksen kotiottelua Vimpelin Veto - Koskenkorvan Urheilijat haittaa.

- Toki se vaikuttaa peliin, mutta yleisömäärään ehkä sitä enemmän, Ojanperä sanoo ja viittaa Saarikentän katetun katsomon kokoon.

ViVen kotipeleissä on ollut tänä kesänä keskimäärin 2213 katsojaa - ennen illan Koskenkorva-ottelua. Viime kesän keskiarvo oli 2087 katsojaa/ottelu.

- Kentällä on huomannut, että katsomossa on tunnelmaa. Se tsemppaa pelaajiakin. Tänään voi tulla kuumakin peli, kun tulee "vanhoja" pelaajia "kotiin", ViVen pelaaja Sami Haapakoski viittaa aiemmin Vimpelissä pelanneisiin nyky-Kossulaisiin.

Jalat märkinä poutasäälläkin

Saarikentällä pelatessa vedeltä ja kastumiselta ei voi välttyä. Satoi tai paistoi. Kentän kupeessa virtaavaan Savonjokeen lentää kesäkaudella kymmeniä pelipalloja.

- Toivottavasti me ei poimita joesta montaakaan palloa tänään, mutta vastustaja sitäkin enempi, sanoo Sami Haapakoski.

- Harjoituksissa on kuulemma mennyt nyt palloja jokeen enemmän kuin ennen. Toki joessa on ollut paljon vettä ja se virtaa tänäänkin.

Joen läheisyydellä on vaikutuksensa Saarikentällä pelattavan pelin kulkuun. Yleisöä jokeen lentävä pallo enemmänkin viihdyttää, mutta pelaajille se tarkoittaa kylmää kylpyä.

- On se hankala, kun täällä kopparit ei pääse lyöntejä katkaisemaan niin hyvin, kun tulee valli vastaan ja auttamatta hyvä lyönti menee jokeen. Sitten kastuu molempien joukkueiden jalat tarvittaessa, Haapakoski toteaa.

Jokeen lentävä pallo pitää kuitenkin saada takaisin peliin mahdollisimman pian.

- Sinne jokeen pitää mennä mahdollisimman äkkiä, odottaa että pallo nousee pintaan, napata kouraan ja heittää takaisin kentälle. Ei saa mennä montakaan sekuntia, Haapakoski kuvailee ja lisää, että ei vielä ole itse joutunut jokeen menemään pallon perässä.

Täysillä Koskenkorvaa vastaan

Vimpelin Veto on Superpesiksen miesten sarjataulukossa nyt toisena. Koskenkorvan Urheilijat seitsemäntenä. Illan peliin ViVe lähtee silti tosissaan.

- Ainut tavoite on kolme pistettä, sanoo Sami Haapakoski.

- Voitto ei tule helpolla. Kossu on nousukiidossa. Se on vaikea porukka ja mukana on entisiä vimpeliläisiä, mikä tuo oman mausteensa, Risto Ojanperä jatkaa.

Tämänhetkinen sarjataulukon toinen sija ei saa viveläisiä vielä tuulettamaan.

- On hyvä asia olla kärkikaksikossa ja runkosarjan voitto takaisi kotiedun pudotuspeleissä loppuun asti. Se kuitenkin tulee, jos on tullakseen. Ei me sitä välttämättä havitella. Mielenkiintoista on nähdä, keitä tulee olemaan kahdeksan joukossa, Ojanperä toteaa.

- Tilastot on tilastoja, mennään peli kerrallaan, Sami Haapakoski kuittaa.

_Haastatteluun on korjattu ViVen kotiotteluiden kävijämäärät Superpesiksen tilastojen mukaisiksi 19.7.2013 klo 7.47 _