Korkkareita ja kovaa menoa luvassa lauantaina

Kuudennet kaupunkifestivaalit tarjoaa taas tauon jälkeen Naisten Pinkasun. Twin City Festivalsin ohjelmistoon vuoden tauon jälkeen palanneesta karnevaalihenkisestä lenkistä vastaavat junnujalkapalloilijat vanhempineen.

Twin City Festivals
Tuula Nyholm ja Hanna Pölkky festarialueella.
Kati Siponmaa / Yle

Hanna Pölkky on jalkapalloseura TP 47:n puolesta lupautunut "pinkasuvastaavaksi". Pölkyn mukaan tapahtuman järjestäminen on mieluisampi tapa kerätä varoja seuratoimintaan kuin vaikkapa suklaapatukoiden myynti ovelta ovelle.

- Oma poika pelaa ja tänäkin aamuna pojat painelivat Kokkolaan kolmen päivän turnaukseen, että rahaa palaa, jalkapallojunnun äiti myöntää.

Pölkky painottaa, että 10-11-vuotiaat pojat ovat itse osallistuneet tapahtuman järjestelyihin keräämällä paikallisilta yrittäjiltä hienoja palkintoja kilpailua varten.

Uunoja ja Marjoja

Palkinnon kuittaa nopeimmin neljän tullin lenkin pinkaissut juoksija, mutta ennen kaikkea kyse on hauskanpidosta, sillä myös paras asu palkitaan.

- Siellä on edellisissä tapahtumissa nähty Marja Tyrniä ja Uunoja ja ties mitä hoitsuista lähtien. Niin että tyyli on vapaa, Hanna sanoo.

Naisten pinkasuun voi osallistua yksin tai joukkueessa.

Korkkareilla kovaa

Pinkasu ei jää "Twinkkareiden" ainoaksi urheiluosuudeksi, sillä lauantaille on suunniteltu myös korkkarisprintti.

Tapahtumakoordinaattori Tuula Nyholm kertoo, että Tornion kaupunginhotellin johtaja Jorma Sankala on itse käynyt hankkimassa 20 paria naisten korkokenkiä, joten kenkien puutteesta ei kisaaminen jää kiinni.

- Miehetkin voivat tulla vapaasti koittamaan, miltä se tuntuu. Me teemme pienen radan tuohon möljälle ja kellotetaan parhaat ajat. Pienellä osallistumismaksulla voi tienata vaikka ruokalahjakortin tai lipun festareille. Ja useammankin kerran voi yrittää, Hanna houkuttelee.