1. yle.fi
  2. Uutiset

Turkistarhalla tuhoja tehnyt ilves lopetettiin Evijärvellä

Evijärveläisellä turkistarhalla viikkojen ajan vieraillut ilves lopetettiin keskiviikkoiltana. Ilvesuros ehti vahingoittaa tai tappaa toista sataa ketunpentua. Ilves on lähetetty Eviralle tarkempia tutkimuksia varten.

Kotimaan uutiset

Evijärveläisellä turkistarhalla useamman viikon ajan tuhoja tehnyt ilves lopetettiin paikallisten metsästäjien toimesta keskiviikkoiltana 17. heinäkuuta. Etelä-Pohjanmaan poliisi pyysi paikallisilta metsästäjiltä virka-apua eläimen lopettamiseksi.

Lopetettu ilves oli vierailut turkistarhalla iltaisin ja öisin ja raadellut kasvatushäkeissään olevia ketunpentuja. Se ehti muutaman viikon aikana vahingoittaa tai tappaa toista sataa ketunpentua.

Nuori ilvesuros kyseessä

Poliisin alustavan arvion mukaan kyseessä oli nuori, lajilleen ei-tyypillisesti käyttäytyvä nuori ilvesuros. Ilvestä yritettiin karkottaa turkistarhan alueelta sekä ihmisten toimesta ajamalla että koiran avulla jäljittämällä ja ajamalla.

Etelä-Pohjanmaan poliisi teki Poliisilain 25 § perusteella päätöksen ottaa ilves elävänä kiinni loukun avulla turkistarhan alueelta. Eläin ei kuitenkaan mennyt loukkuun, vaan sen aiheuttamat tuhot jatkuivat. Lisävahinkojen estämiseksi poliisi teki päätöksen huomattavaa vahinkoa aiheuttaneen eläimen lopettamisesta.

Lopetettu ilves on lähetetty Eviran tutkimusyksikköön tarkempia tutkimuksia varten.

Lue seuraavaksi