Kairoon jääneen jyväskyläläisen asiantuntijan turvallisuus huolettaa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Egyptin koulushanke pantiin reilu viikko sitten toistaiseksi jäihin Kairon levottomuuksien takia. Jyväskyläläistä asiantuntijaa Pasi Reinikaista ei kuitenkaan ole kutsuttu vielä takaisin Suomeen, vaan hän jatkaa koulutuksen arvioinnin kehittämistä Egyptissä.

Ulkomaat
Syrjäytetyn presidentti Mursin kannattajat pitelevät käsissään Mursin julisteita sekä vaaleaa vaatekappaletta, joka on tahrautunut vereen maanantaiaamun kahakoissa.
Syrjäytetyn presidentti Mursin kannattajat pitelevät käsissään Mursin julisteita sekä vaaleaa vaatekappaletta, joka on tahrautunut vereen maanantaiaamun kahakoissa.Khaled Elfiqi / EPA

EU:n koulutusyhteistyöprojektia hallinnoivassa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ollaan huolestuneita Egyptin tilanteesta, mutta kairolaisessa projektitoimistossa hanketta ei vielä haluta keskeyttää.

- Itse en pitäisi Kairossa työskentelyä niin turvallisena. Organisaatio, missä Pasi Reinikainen työskentelee sijaitsee Egyptin sisäasiainministeriön lähellä ja muslimiveljeskunta on uhkaillut valtaavansa ministeriön tai järjestävänsä ministeriön läheisyydessä mielenosoituksia, kertoo projektinjohtaja Heikki Lyytinen.

Lyytinen kertoo olleensa yhteydessä EU:hun saadakseen turvallisuustilanteesta tarkempaa tietoa.