"Mistä maito tulee ja onko pupun alla pyörät?"

Laukaan Tarvaalassa kotieläinpihalla palataan usein perusasioiden ääreen. Moni kävijä ihmettelee myös sitä, että eläimet ovat vapaana, mutta eivät karkaa.

luonto
Eläimiä ja ihmisiä kotieläinpihalla.
Kotieläinpiha vetoaa aikuisiin ja lapsiin, joskus kysymykset ovat varsin erikoisia. Kuuntele tästä!

Toimittajalle kotieläinpihalla saattaa käydä niin, että Bert-mikropossu tekee hyvinkin läheistä tuttavuutta imeskelemällä kengännauhoja.

Villikili-kotieläinpihalla voidaan myös konkreettisesti tutkia, mistä lehmä kakkaa ja pissii. Hilma-hiehon avullaa voidaan taas tutkia, että mistä maito tulee ja missä lehmän tissit ovat. Jotkut asiat ovat uusia ja ihmeellisiä kaupungissa kasvaneille lapsille.

Erilaisista eläimistä voi tulla parhaita kaveruksia, siitä tilalla elävänä esimerkkinä ovat Urho-lammas ja Hilma-lehmä. He viettävät aikaa lähes koko ajan yhdessä.

Tuula Kivistö pyörittää kotieläinpihaa entisen mummolansa tilalla.

- Jo pienenä päätin, että sitten kun olen iso, minulla on eläimiä. Nyt niitä on!

Kivistö pitää tärkeänä, että nykypäivän tietotekniikan parissa elävät lapset voivat tulla tilalle tutustumaan eläimiin. Voi kuunnella niiden ääniä ja seurata liikkeitä.

- Monen lapsen kanssa ollaan katsottu pupun alle, että onko siellä pyörät, Kivistö kertoo.

Eläinten kanssa touhuamisessa Kivistö pitää parhaana eläinten rehellisyyttä ja iloisuutta. Eivätkä päivät tilalla ole veljeksiä keskenään, vaan aina tapahtuu erilaisia asioita.

Ponilla ratsastanut pikkupoika onkin todennut, että jos ymmärtää eläimiä, ymmärtää ihmisiä.