1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Metallien hinnan lasku heikensi Bolidenin tulosta

Harjavallan tehtaan tuotanto oli hyvällä tasolla. Sen sijaan koko konsernin tulos pieneni metallin hintojen laskun takia.

talous
Bolidenin sulattamo Harjavallassa. Kaksi työmiestä seisoo ylätasanteella.
Bolidenin sulattamo Harjavallassa.Mari Itkonen / Yle

Boliden Harjavallan metallitehtaan tuotanto väheni huhti-kesäkuussa viime vuodesta mutta pysyi yhtiön mukaan silti hyvällä tasolla.

Osavuosikatsauksessaan yhtiö kertoo, että Harjavallassa sulatettiin huhti-kesäkuussa yli 10 000 tonnia enemmän nikkelirikastetta kuin vuotta aiemmin. Sulatuksen määrä oli 59 533 tonnia.

Kuparirikasteen sulattaminen sen sijaan väheni yli 113 000 tonnista 72 224 tonniin. Katodikuparia valmistettiin 22 157 tonnia, viime vuonna vastaava määrä oli 27 808 tonnia.

Boliden Harjavallan tuotantoa vähensi huoltoseisokki. Yhtiö investoi vuoden 2013 vuosihuollossa yli 10 miljoonan euron arvosta.

Koko konsernin tulos heikkeni

Koko Boliden-konsernin liikevaihto vuoden toisella neljänneksellä eli huhti–kesäkuun aikana oli 938 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa kertyi 150 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisellä neljänneksellä. Viime vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna liikevaihto laski 224 miljoonaa euroa.

Liikevoitto huhti­–kesäkuussa oli 43 miljoonaa euroa, mikä on 45 miljoonaa euroa vähemmän kuin edelliskvartaalilla ja 61 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana.

Liikevoiton pienenemiseen vaikuttivat matalammat metallien hinnat ja laajat huoltoseisokit konsernin eri sulatoilla.

Lue seuraavaksi