Stora Enson tulos puolittui - "olisi väärin odottaa, että tilanne muuttuisi helpommaksi"

Huhtikuussa suuresta säästöohjelmasta ilmoittaneen Stora Enson tulos putosi toisella neljänneksellä. Samalla yhtiö kuitenkin kertoi investointisuunnitelmista Sunilan sellutehtaalle.

talous

Metsäyhtiö Stora Enson raportoitu liiketulos puolittui huhti-kesäkuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Liikevaihto pysyi liki ennallaan.

Stora Enson raportoitu liiketulos oli huhti-kesäkuussa 74 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin vastaavaan aikaan oli 155 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa Stora Ensolle kertyi huhti-kesäkuussa runsaat 2,7 miljardia euroa.

Stora Enson liikevaihdosta noin miljardi tulee muun muassa sanomalehtipaperia, kirjapaperia ja toimistopaperia valmistavasta Printing and Reading -yksiköstä. Yli 800 miljoonan euron liikevaihto puolestaan syntyi uusiutuvia materiaaleja hyödyntävästä pakkaustarvikeyksiköstä.

Stora Enso kertoi perjantaina lisäksi, että yhtiö aikoo investoida 32 miljoonaa euroa rakentaakseen biojalostamon Sunilan sellutehtaalle.

Stora Enso kertoi kuukausi sitten rajuista irtisanomissuunnitelmista. Stora Enso on aikeissa vähentää maailmanlaajuisesti 2 500 työntekijää. Suomen osuus vähennyksistä on 650.

Henkilöstövähennykset liittyvät huhtikuussa kerrottuun 200 miljoonan euron säästöohjelmaan.

Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen kommentoi perjantaina, että säästöohjelma on tärkeä yhtiön tulevaisuuden turvaamiseksi.

- Olisi väärin odottaa, että liiketoimintaympäristömme muuttuisi helpommaksi lähitulevaisuudessa.

Karvinen arvioi, että yhtiön tulokseen säästöohjelma vaikuttaa tänä vuonna vain rajallisesti.

- Kaiken kaikkiaan toimintaympäristömme ei ole helppo, mutta ei se ole sitä koskaan ollutkaan. Matka jatkuu askeleittain valitsemallamme strategisella tiellä.