Rehn: Euroopan työttömyys pysyy liian korkeana

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan euroalueen työllisyys kohenee ensi vuonna, mutta EU:n pitää jatkaa talouden elvyttämistä.

Kotimaa
Olli Rehn
Yle

Euroopan työttömyys pysyy liian korkeana, vaikka euroalueen talouden odotetaan kääntyvän kasvuun ja työllisyyden odotetaan kohenevan ensi vuonna, sanoo Euroopan komission varapuheenjohtaja Olli Rehn tiedotteessa.

Rehn osallistuu paraikaa Pietarissa ja Moskovassa järjestettävään G20-maiden kokoukseen.

Euroopan unioni yrittää elvyttää taloutta ja parantaa työllisyyttä tasapainottamalla jäsenmaiden julkista taloutta, nopeuttamalla kilpailukykyä parantavia rakenteellisia uudistuksia, parantamalla yritysten rahoitusmahdollisuuksia ja jatkamalla yhteisen pankkiunionin muodostamista.

- EU:n jäsenvaltiot ovat yhdessä sitoutuneet toteuttamaan kasvua ja työllisyyttä tukevia uudistuksia seuraavien 12 kuukauden aikana, mitä on nyt vietävä eteenpäin päättäväisesti, Rehn sanoo.

"Suomen talous vaarassa"

Eilen Rehn sanoi Suomen talouden olevan vaarassa, jos päättämättömyys uudistusten suhteen jatkuu. Asiasta kertoi MTV3:n uutiset.

- Suomi on ainoa euroalueen entisistä ylijäämätalouksista, josta on tullut alijäämätalous sen takia, että meillä kauppataseen ja vaihtotaseen alijäämä on päässyt repeämään vuodesta 2011 lähtien. Sen pitäisi soittaa kelloja, Rehn sanoi.

Suomen talouden näkymistä Rehn kertoi Porin SuomiAreenassa suomalaisten eurokansanedustajien keskustelussa.

MTV3:n uutinen (siirryt toiseen palveluun)