1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Stam1na ei läträä ennen keikkaa - "Liikaa ei voi lillitellä löllöjä"

Stam1ina ei hae keikkavetreyttään alkoholista. "Muuten tulee herzschlag", varoittaa bändin laulaja/kitaristi Antti "Hyrde" Hyyrynen.

Kotimaan uutiset
Stam1na Rakuuna Rock Antti Hyyrynen Pekka Olkkonen
Yle Etelä-Karjala / Anne-Mari Rajala

Stam1nan sinisen keikkabussin penkillä nötköttää laatikko olutta. Se ei kuitenkaan näytä kiinnostavan ketään. Lappeenrannan Rakuunarockin päälavalle pitäisi nousta reilun tunnin päästä ja vasta yksi olut on juotu.

- Ei näitä sääntöjä ei ole kiviin kirjoitettu. Jostain syystä vuoden 2009 jälkeen on tapahtunut jonkinlainen henkistyminen. Porukka ei vaan lillittele niitä löllöjä, pohtii yhtyeen laulaja/kitaristi Antti Hyyrynen.

- Kun menee tuonne lavalle heilumaan keikka keikan jälkeen niin kuin me tehdään, niin ei siinä kovin paljoa voi alkoholia olla veressä. Muuten tulee herzschlag, "Hyrde" painottaa.

Odottelu on pahinta

Keikkaa edeltävät tunnit ovat pahimpia. Hyyrynen itse hakee rentoutta tukeutumalla tuttuun rutiiniin.

- Sitä vain venaa, että pääsisi meuhkaamaan. Tuntia ennen keikkaa sitä alkaa tehdä sitä rutiinia: Keikkavaatteet päälle, korvamonitori teipillä selkään. Se on jonkinlainen varustautumisriitti.

Tiedätkö, kun yleisön joukosta vilahtaa yhtäkkiä äidin kasvot?

Stam1nan laulaja/kitaristi Antti Hyyrynen

Rock-uskottavuus on koetuksella kotikulmilla

Hyyrysen mielestä on hienoa, että Lappeenrannan keskustasta löytyy ensimmäistä kertaa järjestettyjen Rakuunarockin ja Lappeenrannan yöt -festivaalin kaltaisia tapahtumia. Stam1nan itsensä juuret ovat syvällä lemiläisessä perunapellossa. Kotikulmilla esiintyminen ei kuitenkaan ole keikka helpoimmasta päästä.

- Nää on myös niitä kauheimpia kokemuksia. Normaalisti sitä heittäydytään rock rollin virtaan ja päästetään suusta mitä vaan, mutta täällähän on kaikki tutut ja perheenjäsenet. Tiedätkö, kun yleisön joukosta vilahtaa yhtäkkiä äidin kasvot, ne samat jotka katsoivat kehdosta? Siinä pitää vähän miettiä mitä suustaan päästää, Antti Hyyrynen toteaa.

Lue seuraavaksi