Intialaislapsia tappaneessa kouluruoassa oli hyönteismyrkkyä

Poliisin mukaan myrkky päätyi ruokaan ilmeisesti siksi, että ruoanlaitossa käytettyä öljyä säilytettiin vanhassa myrkkyastiassa.

Ulkomaat
Kaksi koululaista sairaalavuoteilla Intiassa.
Kaksikymmentäkolme oppilasta menehtyi syötyään myrkyllistä kouluruokaa Patnan kaupungissa Intiassa 17. heinäkuuta. Lisäksi kaksikymmentä neljä lasta koulun keittäjä joutuivat sairaalahoitoon Stringer / EPA

Intian viranomaisten mukaan alustavat tutkimukset osoittavat, että 23 koululaista tappanut myrkytys johtui kouluruokaan päätyneestä hyönteismyrkystä. Poliisin mukaan hyönteismyrkky päätyi koululaisille tarjottuun perunacurryyn ilmeisesti siksi, että ruoanlaitossa käytettyä öljyä säilytettiin vanhassa myrkkyastiassa.

Tapauksesta laaditun tutkimusraportin mukaan ruoasta löytynyt myrkky oli viisi kertaa voimakkaampaa kuin vähittäismyynnissä oleva hyönteismyrkky.

Biharin osavaltiossa sijaitsevan koulun oppilaat alkoivat oksennella ja kouristella heti ilmaisen koululounaan syötyään. 24 lasta ja koulun keittäjä ovat edelleen sairaalahoidossa, mutta heidän odotetaan toipuvan myrkytyksestä.

Koulun johtajaopettaja pakeni heti lasten sairastuttua, eikä häntä ole vielä löydetty.

Lapsille tarjottu ilmainen ateria oli osa kouluruokaohjelmaa, jonka tavoitteena on vähentää aliravitsemusta ja houkutella lapset kouluun.

Lähteet: AFP, Reuters