1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nyt puhe pulppuaa alkoholiongelmasta - kiitos Wali Hashin

Toimittaja Wali Hashi uskaltaa kolumnissaan ihmetellä suomalaisten vauhkoa alkoholinkäyttöä. Ylen kommentoijat ovat valtaosin samaa mieltä maahanmuuttajan kanssa: juominen on kansakunnan ongelma. Puhumattomuuden kulttuuria pidetään yhtenä ryyppäämisen syynä.

Kuva: Yle

Nimimerkillä **Vaahterasiirappi **kirjoittava tunnistaa monien muiden lailla itsensä Wali Hashin kirjoituksesta.

- Olen ajatellut asiasta täysin samoin jo vuosikausia. Itse olen raitistunut alkoholisti ja siis alan rautainen asiantuntija. Suomessa vallitsee suunnaton kaksinaismoralismi alkoholin suhteen. Jokaisessa suvussa on ainakin yksi alkoholismiin sairastunut, joka aiheuttaa usean läheisen henkisen sairastumisen.

- Huumeiden käyttöä ja siitä johtuvaa rikolllisuutta Suomessa osataan kyllä paheksua, mutta alkoholi on maassamme PYHÄ asia. Kiitän Wali Hashia, ja toivon lisää ulkopuolisia kannanottoja.

Nimimerkki **Upea kirjoitus, upea Hashi **osaa taustoittaa suomalaista juopottelua.

- Henkilökohtainen teoriani ryyppäämisen syistä ja glorifikaatiosta on se, että ihminen ei kykene tunnistamaan tunteitaan saati puhumaan niistä.

- Jos on hyvä olo, monen mielestä hienoa on vetää pää täyteen sen sijaan, että puhuisi, pulputtaisi, halaisi, olisi onnellinen rakkaittensa kanssa. Jos on murhetta, ei kestetä sitä tunnemyrskyä ja surun painoa, vaan vedetään kännit sielun ja sydämen puuduttamiseksi.

Suomalainen kohtuukäyttäjä tahtoo huomauttaa, että valtio on viinasta huolimatta hyvä.

- Suomessa alkoholiongelma on myönnetty ja siitä on puhuttu julkisesti ja avoimesti aina. Alkoholia puolustelematta toteaisin, että suomalaiset ovat rakentaneet yhden maailman parhaista valtioista, joka pystyy tarjoamaan turvaa monelle maahanmuuttajalle. Monissa muslimivaltioissa on suuria ongelmia ratkaisematta, vaikka niissä ei alkoholia käytetä.