Synnytyssairaalan edustalla viikkoja päivystäneet toimittajat pitkästyvät kuninkaallisen vauvan viivytellessä

Toimittajille ja kuvaajille varattu alue on täynnä alumiinitikkaita ja maalarinteipillä eri tv-yhtiöille varattuja osioita. Prinssi Williamista ja herttuatar Catherinesta ei kuitenkaan näy vielä merkkiäkään lontoolaissairaalassa.

Kuvaajien kameroita ja tikkaita St. Mary's sairaalan ulkopuolella.

Englannin tulevan hallitsijan syntymän odotus jatkuu edelleen Britanniassa. Sekä paikallinen media että ulkomaisten tiedotusvälineiden edustajat ovat päivystäneet jo kolme viikkoa lontoolaisen synnytyssairaalan edustalla odottaen Cambridgen herttuattaren Catherinen ja tämän puolison prinssi Williamin saapumista paikalle.

Toimittajille ja kuvaajille on varattu sairaalan sisäänkäynnin edustalla alue, joka on täyttynyt valokuvaajien alumiinitikkaista ja maalarinteipillä eri tv-yhtiöille varatuista osioista. Lontoota päiväkausia vaivannut helteinen sää ei ole ainakaan helpottanut median odotusta.

Paikalla päivystävät tiedotusvälineiden edustajat ovat tappaneet aikaa muun muassa lyömällä vetoa synnytyksen ajankohdasta ja askartelemalla vitsikkäitä lappuja, joissa kaupitellaan alumiinitikkaita (valokuvaaja ei sisälly hintaan) ja nimitetään median odotusta nimellä Great Kate Babe wait. The Sun -iltapäivälehti viihdytti toimittajajoukkoa tällä viikolla marssittamalla paikalle Williamin ja Katen kaksoisolennot.

Sairaalan edustalle on saapunut jonkin verran myös kuninkaallisen perheen ihailijoita, joista osa odottaa vauvan syntymää Britannian lipun kuviota toistavissa asuissa.

Nimigeneraattori ja vauvapeli

Brittimedia on kuninkaallisen vauvauutisen antaessa odottaa itseään julkaissut uutisia vauvauutisen odottelussa. Esimerkiksi uutiskanava Sky News on raportoinut toimittajien odotuksesta useana päivänä ja muistuttanut, että sairaalan oven edessä odottavat saattavat vielä joutua pettymään. Sairaalarakennukseen johtaa nimittäin muitakin sisäänkäyntejä, joista Catherine saattaa livahtaa sisälle, kun synnytyksen aika koittaa.

Monet tiedotusvälineet tarjoavat internetsivuillaan suoraa lähetystä sairaalan edustalta. The Sunin nettilähetys joutui tällä viikolla hetkeksi aktivistin kaappaamaksi, kun lehden kolmossivun puolialastomien naisten kuvia vastustava feministi ilmaisi mielipiteensä kameran edessä.

Vauvan yhä jatkuva odotus on saanut myös pellepelottomat liikkeelle. Kuninkaallinen vauva on toiminut innoittajana muun muassa monille älypuhelinsovelluksille. Royal Baby Run -pelissä yritetään estää vauva kainalossaan juoksevaa prinssi Williamia putoamasta kuoppaan. Pelin edetessä Williamin voi vaihtaa muihin kuninkaallisiin. Toisessa älypuhelinsovelluksessa omien lastensa kuvat voi muokata prinssin tai prinsessan kuviksi.

Internetissä on tarjolla nimi- ja kuvageneraattoreita, joilla voi selvittää tulevan vauvan nimen ja ulkonäön. Kuvaohjelmalla vauvalle voi valita esimerkiksi Catherinen hiukset, Williamin nenän ja Charlesin korvat.

Twitterissä kuninkaallisella vauvalla on luonnollisesti jo useita tilejä.