Venäjän kirkon johtaja: homoavioliitot ovat maailmanlopun merkki

Venäjän kirkon kanta homoseksuaalisuuteen on selvä: homous on syntiä. Maailmalla leviävä vapaamielisyys on kirkon johtajan mielestä tuhon merkki.

Ulkomaat
Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirill ja maan presidentti Vladimir Putin toukokuussa 2013.
Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirill ja maan presidentti Vladimir Putin toukokuussa 2013.Yuri Kadobnov / POOL/ EPA

Venäjän ortodoksisen kirkon ylin johtaja, patriarkka Kirill on ottanut voimakkaasti kantaa homoseksuaalisuutta ja tasa-arvoista avioliitto-oikeutta vastaan. Patriarkka Kirillin mielestä nämä ovat maailmanlopun enteitä.

Kirill johti sunnuntaina jumalanpalveluksen Moskovan Punaisella torilla sijaitsevassa Kazanin katedraalissa ja käsitteli saarnassaan viime aikoina yhä useammissa maissa hyväksyttyä liberaalia avioliittokäsitystä.

- Tämä on erittäin vaarallinen merkki maailman loppumisesta, hän sanoi saarnassaan.

Patriarkan mukaan avioliittoluvan antaminen samaa sukupuolta oleville pareille merkitsee, että maa on valinnut itsetuhon tien, kertoo Interfax-uutistoimisto.

Ortodoksinen kirkko on suuri voimatekijä Venäjän yhteiskunnassa. Kirkko on myös tärkeä presidentti Putinin hallinnon tukija.

Homoseksuaalisuus on Venäjällä virallisesti sallittu, mutta käytännössä homoseksuaalit elävät jatkuvassa syrjinnän ja väkivallan pelossa. Tänä vuonna Venäjällä hyväksyttiin laki, joka kieltää "homoseksuaalisen propagandan" levittämisen alaikäisille. Laki käytännössä tekee kaikki homoseksuaalisuuden julkiset ilmaukset laittomiksi.