Kettunen: Adrenaliinissa pikkuvaivat unohtuvat

Karhulan Katajaisten Oona Kettunen voitti viikonloppuna kultaa 3 000 metrin esteillä yleisurheilun alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Rietissä. Seuraavaksi Kettunen osallistuu Kalevan Kisoihin. Siellä selviää, saavuttaako Kettunen myös paikan Moskovan MM-kisoihin.

urheilu
Oona Kettunen juhlii nuorten Euroopan mestaruutta Rietissä. 20.7. 2013
Suomen Urheiluliitto

Estejuoksija Oona Kettunen on palaamassa Suomeen menestyksekkään viikonlopun jälkeen. Kettunen voitti lauantaina kultaa 3 000 metrin esteillä yleisurheilun alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Rietissä ja sunnuntaina hän pokkasi hopeamitalin 5 000 metrillä.

- Kisa meni yli odotusten, parempaa en olisi tältä reissulta voinut toivoa. Tiesin olevani paremmassa kunnossa kuin koskaan, mutta ehkä olin vielä paremmassa kuin etukäteen odotin, Kettunen iloitsee.

Kettunen kaatui karsinnoissa ja loukkaantui. Kaatuminen ei kuitenkaan todistetusti haitannut tahtia.

- Kisaan mennessä polven turvotus oli jo helpottanut. Hieman se tuntui vielä alkuveryttelyssä, mutta kisassa on sen verran adrenaliinia mukana, että pikkuvaivat unohtuvat, Kettunen sanoo.

3000 metrin esteiden kultajuoksun aika 9.45,52 on kauden uusi kärkitulos ja Moskovan MM-kisojen B-rajan alitus. Kisapaikka Moskovassa ei kuitenkaan ole varma, sillä myös Sandra Eriksson on alittanut 3000 metrin esteiden Moskovan kisarajan ajalla 9.47,76. Jotta molemmat suomalaisnaiset valittaisiin MM-kisoihin, vaatisi se joko Kettuselta tai Erikssonilta A-rajan 9.43.00 alitusta.

Kettunen ja Eriksson osallistuvat molemmat Kalevan Kisoihin ja taistelevat siellä Moskovan kisapaikasta. Sinne pääsy ei kuitenkaan ole Kettusen kauden päätavoite.

- Tavoite oli saada mitalit EM-kisoista, eli kauden tavoitteet on jo toteutettu. Jos jotain tulee vielä siihen päälle, se on vain plussaa kaikki.