Rokki raikasi sateesta huolimatta – viikonlopun tapahtumat houkuttelivat hyvin väkeä

Epävakainen sää ei haitannut viikonlopun tapahtumia. Esimerkiksi Saimaa Picnic Imatralla keräsi kymmenenteen tapahtumakertaansa kävijäennätyksen ja Rakuunarock kokosi Lappeenrannan Linnoitukseen viikonlopun aikana tuhansia rockin ystäviä.

Kuva: Yle / Marjut Raunio

Monipuolinen tapahtumaviikonloppu sujui Etelä-Karjalassa rauhallisesti. Rakuunarock kokosi Lappeenrannan Linnoitukseen viikonlopun aikana tuhansia rockin ystäviä, vaikka viikkoa aikaisemmin Lappeenrannan Öissä oli jo noin 5000 kävijää. 

Poliisille tuli rock- ja muihin tapahtumiin liittyen ainoastaan muutamia ilmoituksia häiriökäyttäytymisestä.

- Rakuunarockiin liittyviä ilmoituksia tuli alle viisi. Ne koskivat lähinnä nuorison alkoholin nauttimista, kertoo ylikomissario Ilkka Pöyhiä.

Myös tapahtumajärjestäjät ovat tyytyväisiä viikonloppuun. Epävakainen sää ei haitannut, vaan esimerkiksi Saimaa Picnic Imatralla keräsi kymmenenteen tapahtumakertaansa kävijäennätyksen, vajaat 1500 kävijää. Saimaa Picnikiin oli tullut väkeä Baltian maista, Venäjältä, Saksasta ja Kanadasta asti.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Rakuunarock keräsi sateisesta viikonlopusta huolimatta Lappeenrannan Linnoitukseen hyvin väkeä. Järjestävät ovat alustavasti arvioineet lauantain kävijämääräksi 3000.

Myös Simpeleen Antiikki ja keräilypäivillä riitti väkeä entisvuosien tapaan, reilusti yli 3000. Kävijöitä oli Venäjältä asti.