Jokinen tavoittelee NHL:n mestaruutta Pittsburghissa

Jussi Jokisella on sopimus alkavalle kaudelle NHL:n Pittsburghin kanssa. Jokinen siirtyi pingviinilaumaan viime kaudella pitkän Carolina-komennuksen jälkeen.

urheilu
Jussi Jokinen
Lehtikuva

Jääkiekkoilija Jussi Jokinen polkee pyörää oululaisessa kuntokeskuksessa. Kolmas harjoitusviikko loman jälkeen on jo pitkällä.

Jokinen on saanut käännettyä ajatukset viime kaudella yllättävän seurasiirron jälkeen jo pikku hiljaa lokakuussa alkavaan kauteen. Harjoitusohjelman on laatinut kymmenen vuoden ajan urheilulääkäri ja -valmentaja Harri Hakkarainen.

- Harjoittelu on tosi monipuolista. Kolmikymppisenä vielä pystyy kehittymään. Suuri haaste on ylläpitää ja mielellään vielä kehittää nopeutta. Voimantuottoa pitäisi saada paremmin siirrettyä jäälle. Ylämäkispurtteja ja ketteryyttä, Jokinen summaa.

Ammattimies pelaa siellä minne käsketään

Kalajoella syntynyt Jussi Jokinen nousi kiekkoväen tietoisuuteen Oulun Kärpissä. Vuonna 2005 Jokinen siirtyi NHL:n Dallas Starsiin. Tampa Bay Lightningsin jälkeen Jokinen pelasi neljä kautta Carolinassa, jonne ehti jo perheineen kotiutua. Nykyinen seura on Pittsburgh Penquins.

- Pelaajat ovat pelinappuloita ja kyse on bisneksestä. Siihen pitää vaan osata suhtautua oikein. Nyt olen erittäin tyytyväinen, että pääsin Pittsburghiin pelaamaan, vaikka siirto sinne oli nopea ja ei siinä kiinnostusta kysytty.

Yksi arvostetuimmista organisaatioista ja joukkue voi realistisesti tavoitella mestaruutta

Jussi Jokinen

- Olen nähnyt monia organisaatioita, valmentajia ja toimitusjohtajia. Pittsburghissa on homma kohdallaan. Yksi arvostetuimmista organisaatiosta ja joukkue voi realistisesti tavoitella mestaruutta, Jokinen kertoo.

Jokinen nauttii pelaamisesta maailman parhaimmassa sarjassa. Paluuajatukset Eurooppaan tai KHL:ään ovat vielä kaukana. Jos jossain vaiheessa paluu kotoiseen SM-liigaan toteutuu, on Jokisen mukaan vaihtoehtona vain Oulun Kärpät.