Sankarikoira Kepu löysi kadoksissa olleen 2-vuotiaan

Lauantaina Toivakan sankariksi nousi saksanpaimenkoira Kepu, joka löysi useita tunteja kadoksissa olleen pikkupojan.

Kotimaa
Kepu ja Maarit Rokkamäki työssään.
Kepu ja Maarit Rokkamäki etsintätyössä.Jussi Mansikkaviita
Maarit Rokkamäki ja sankarikoira Kepu.
Maarit Rokkamäki ja sankarikoira Kepu. Kuva: Jussi Mansikkaviita
Kepu ja Maarit Rokkamäki työssään.
Kepu ja Maarit Rokkamäki etsintätyössä.Jussi Mansikkaviita

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu eli Vapepa saa etsintätehtävät aina poliisin kautta. Myös Keski-Suomen pelastuskoirat kuuluvat Vapepan alaisuuteen.

- Kepu, oikealtaan nimeltään Aufgeweckt Ykä, on ollut mukana jo usealla tehtävällä, en edes muista määrää. Muutama kerta kesässä lähdetään, kertoo Kepun omistaja Maarit Rokkamäki.

Useimmin etsintätehtävät kohdistuvat kadonneisiin marjastajiin ja dementoituneisiin vanhuksiin. Nyt tilanne oli poikkeuksellinen, kun kadoksissa oli 2-vuotias pieni poika.

- Siellä suoritettiin ketjuetsintää. Pelastuskoiraihmiset löysivät tien pientareelta pieniä saappaan jälkiä. Siitä lähdettin Kepun kanssa jälkeä ajamaan. Alussa koira sai hyvinkin selkeän jäljen, välillä Kepu joutui aika pitkäänkin selvittelemään pojan reittiä, Rokkamäki kertoo.

Lopulta Kepu löysi monen vaiheen jälkeen lapsen, ja vanhempien pitkä piina päättyi. Maarit Rokkamäki herkistyy löytöhetkeä muistellessaan.

- Eipä taida tällaista enää koskaan pelastuskoirauralla tapahtua. Siinä vaiheessa kun näin pojan, kyyneleet tulvahtivat heti silmiin. Mietin, että voiko tämä olla totta, että poika löytyi meidän ansiosta?

Kuuntele koko Maarit Rokkamäen haastattelu ylhäältä.

Kello 16:45 lisätty kuvia